‘Opvallende kiekjes’

Elk weekend lopen onze fotografen op de voetbalvelden bij veel wedstrijden. Soms ontdekken zij ‘iets opmerkelijks’ op en rond de velden, soms valt onze redactie iets op bij een foto. Een rubriek met ‘opvallende kiekjes’ het afgelopen voetbalweekend.

Toch link! Jeugd op de reclameborden bij MVV’27-Lyra. Zo druk zal het toch niet geweest zijn!

Wippolder steekt assistent-trainer Haico Herbert hart onder de riem met speciale warming-up-shirts. Goed nieuws over Herbert. Hij is inmiddels overgebracht naar revalidatiecentrum Basalt, waar hem een loodzwaar herstelprogramma wacht.

Bij veel duels werd zaterdag voor het begin een minuut stilte gehouden vanwege de aardbevingen in Turkije en Syrië. Scheidsrechter Agit Akbulut (29), geboren en getogen in Den Haag, is sinds één jaar actief als KNVB-scheidsrechter en hij deelde voor zijn wedstrijd tussen Hellevoetsluis 2 en Nieuwerkerk 2 zijn gevoelens met de overige mensen op zijn eigen wijze.

Speaker Tom Scholten bij Scheveningen noemde na de opstellingen iedereen keurig bij naam, zoals het hoort ook van de arbitrale leiding. Hij kondigde ze keurig aan met ‘heren’. Wie schetst onze verbazing, dat er een dame langs de lijn stond bij dit duel!

De familie Zandbergen had zondag een belangrijk aandeel in de zege van TOGB op koploper ADO’20. Het trio Zandbergen scoorde een kwartet treffers. En wie was daar heel trots over? Juist opa ‘Kroepoek’, dus even met zijn vieren op de foto! Opa fungeerde bij dit duel ook als steward en oma verkocht de kaartjes bij de entree…..

SVC’08 leek tegen een nederlaag aan te lopen bij Vitesse Delft. Maar de ploeg van trainer Jeffrey Frijters maakte een 2-0 achterstand goed en vlak voor tijd viel pas de gelijkmaker. En dat vierde de ploeg met de supporters!

De ‘pupil van de week’ is een bekend verschijnsel. Die mag voor de wedstrijd altijd een doelpunt scoren. Bij Vitesse Delft-SVC’08 had de scheidsrechter een extra taak. De pupil van de week mocht ook de toss regelen!

Steunt Scheveningen ook het boerenprotest? Dat is niet bekend, maar op Houtrust hangt men wel de vlag op zijn kop, weliswaar geen rood-wit-blauwe vlag, maar de eigen clubvlag!

Over Scheveningen gesproken. De ploeg kreeg zaterdag te weinig thuis tegen Jong Sparta. Toch kijkt vertrekkend voorzitter Ron Kleijn heel bedenkelijk.

Bij HBS stonden wel ‘heel kleine kraaien’ voor de wedstrijd te wachten om met de spelers het veld op te gaan.

Zeg het met kip! Het smaakte in ieder geval prima na afloop in de kleedkamer bij Wippolder, dat de 4-2 zege vierde op sv Honselersdijk. Daley Uythof laat de kip in ieder geval prima smaken!

Werk aan de winkel vóór de wedstrijd van RKAVV tegen Rohda Raalte. Het net was niet in orde en dat moest eerst in orde gebracht worden op last van scheidsrechter Luca Cantineau.

Lees verder