Warming-up 4D: FC Zoetermeer na twee nederlagen: ‘Opstaan en reageren’

Twee inhaalduels in 4D, duels die 21 januari werden afgelast wegens slechte gesteldheid van de velden. FC Zoetermeer mikt op een vierde plek, net achter de drie topteams die in deze klasse de dienst uitmaken. Na twee nederlagen op rij moet dan wel uit van Bolnes worden gewonnen. ,,Een kwestie van opstaan en reageren”, aldus hoofdcoach Leroy Vaes (foto). KSD-Marine tegen SEV is een regelrecht degradatieduel, dat komende dinsdag (21 februari) wordt gespeeld, aanvang 20.00 uur.

Tekst: Peter Petit

Bolnes- FC Zoetermeer

Scheidend hoofdtrainer van FC Zoetermeer, Leroy Vaes (42) moet het zaterdag tegen het in de blauw-witte zebra shirts gestoken Bolnes doen zonder rechtsachter Jonas van den Hemel, Jessy Vermeer en Yousef Mohamed. Deze spelers zijn door verschillende redenen afwezig.  Vaes kampt binnen zijn selectie ook met blessurezorgen. Zo staat er achter het spelen van Kevin Viejou nog een groot vraagteken, hij viel vorige week in de door FC Zoetermeer met 0-3 verloren wedstrijd tegen het deze competitie zo verrassend voor de dag komende Groeneweg geblesseerd uit.

Teleurstellend

Ook Dennis Wareman is zaterdag in Zevenhuizen niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Vaes terugkijkend op de voor zijn elftal zo teleurstellend verlopen wedstrijd van afgelopen zaterdag: ,,Groeneweg heeft gescoord uit twee lange ballen en een directe vrije trap rand zestienmeter. Als wij de 0-1 volwassen verdedigen valt deze niet en hebben wij een andere wedstrijd. Het is gebeurd en wij moeten nu opstaan en reageren.”  Bolnes neemt een achtste positie op de tabel in met zes punten minder dan de bezoekers uit Rokkeveen, die na zes wedstrijden eind vorig jaar nog samen met Graaf Willem II VAC de lijst aanvoerden, maar inmiddels achttien punten achterstand hebben op de ongenaakbare lijstaanvoerder.

 

Lees verder