Pieter Batenburg (Verburch) rondt docentenopleiding bij KNVB succesvol af

Pieter Batenburg, Hoofd Opleidingen van Verburch, heeft onlangs zijn Docentenopleiding bij de KNVB met succes afgerond, waardoor hij zich vanaf heden een echte KNVB-opleider mag noemen. Op de foto met de KNVB-docent.

Batenburg is inmiddels al acht jaar Hoofd Opleidingen bij Verburch in Poeldijk en heeft de jeugdopleiding met zijn trainersvisie en beleid de afgelopen jaren naar een hoger plan kunnen tillen. Er is in de afgelopen jaren meer structuur gekomen in de trainingen en het begeleiden van wedstrijden en daarnaast is het niveau van zowel de trainers als de spelers over de gehele linie behoorlijk gegroeid.

Betrokkenheid

Door het behalen van deze opleiding is Pieter Batenburg nu ook bevoegd om vanuit de KNVB zowel intern als extern de JVTC  te geven. ,,Gedurende de JVTC, JeugdVoetbal Trainer/Coach, krijgen trainers in drie cursusavonden de beginselen van het training geven mee en daarnaast ook tips en tricks bij het coachen van wedstrijden. Daarnaast is het leuk dat de cursisten ook intern bij andere trainers mogen meelopen, waardoor de interne betrokkenheid onder de trainers ook direct gestimuleerd wordt”, laat Batenburg weten op de website van zijn club.

Eer

Pieter Batenburg was in een eerder stadium ook geslaagd voor zijn HO-A (Hoofd Opleidingen A) opleiding en is vooral trots dat hij mocht deelnemen aan de opleiding. ,,Verburch is respectievelijk nog een kleine jeugdopleiding, vergeleken met de clubs van de andere hoofd opleidingen die bij mij in de cursusgroep zaten. Het was voor mij dan ook een eer om als één van de eersten deze opleiding te mogen volgen in een cursusgroep met de hoofd opleidingen van bijvoorbeeld HBS, Alexandria’66 en RKAVV Volendam.’’

Trots

Verburch is dan ook erg trots op de prestatie van Pieter Batenburg en het feit te mogen en kunnen zeggen dat ze een Hoofd Opleidingen hebben met de A-status en daarnaast dat hij ook de eigen trainers mag opleiden met zijn docentenstatus.

(Foto: Verburch)

Lees verder