ADO breekt contract Finn van Breemen open en verlengt tot medio 2026

Finn van Breemen (foto) blijft de komende jaren speler van ADO Den Haag. Het contract van de 19-jarige verdediger is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2026. Van Breemen lag aanvankelijk tot medio 2024 vast bij de club en daar komen dus twee extra jaren bij. Daarbovenop heeft de Haagse club ook nog een optie voor een verlenging van één extra seizoen bedongen.

De linksbenige centrale verdediger zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij OLIVEO in zijn geboorteplaats Pijnacker. Na een korte periode bij DHC uit Delft maakte Van Breemen ruim tien jaar geleden de overstap naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Daar speelde de jongeling onafgebroken in alle jeugdelftallen.

In het laatste competitieduel van afgelopen seizoen mocht Van Breemen al even proeven aan het eerste en maakte hij zijn officiële debuut voor ADO Den Haag in het uitduel tegen FC Emmen. Aan de start van het lopende seizoen was Van Breemen nog deel van ADO Den Haag onder 21, maar al snel sloot de talentvolle achterhoedespeler aan bij de hoofdmacht. Sindsdien is het hard gegaan voor Van Breemen en is de linkspoot inmiddels uitgegroeid tot vaste kracht in het hart van de defensie. Op dit moment staat de teller op zestien officiële duels voor de Haagse ploeg in seizoen 2022-2023.

Volgens Edwin Reijntjes, Algemeen Directeur van ADO Den Haag, kan deze verlenging niet los gezien worden van de goede ontwikkeling die Van Breemen doormaakt. Op de clubsite zegt hij: ,,We wisten al langere tijd dat Finn heel veel potentie heeft. Hij heeft vrijwel alle jeugdteams van onze eigen jeugdopleiding doorlopen en was in de jeugd al een grote belofte. Dit seizoen heeft Finn enorme stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Daardoor is het dit seizoen heel snel gegaan, misschien wel sneller dan hij zelf had verwacht. Als hij dit doorzet dan gaan we nog heel veel plezier van hem beleven, daarom zijn we blij dat we hem voor meerdere jaren hebben vast kunnen leggen. Het mag gezien worden als een beloning voor zijn uitstekende ontwikkeling en dat heeft hij helemaal zelf gedaan.”

Voor Finn van Breemen is het een prachtig moment. ,,Dit is waar ik elke dag hard voor werk, zowel in het veld als op de training. Het huidige seizoen heb ik heel veel geleerd en ik geniet ervan om voor deze club te spelen. Naast speler ben ik ook supporter van deze mooie club en zat ik nog niet zo lang geleden zelf op de tribune te kijken naar ADO Den Haag. Dat ik nu zelf wekelijks op het veld mag staan is een droom die uitkomt. Ik hoefde daarom niet lang na te denken om te verlengen, ik wil hier de komende jaren iets moois gaan neerzetten. We hebben dit seizoen nog genoeg om voor te spelen en hebben een ticket voor de play-offs om promotie in eigen hand met de huidige positie in de derde periode.”

(Foto’s: ADO Den Haag)

Lees verder