KNVB-beker: Drie Westlandse clubs komen buitenshuis in actie

Drie clubs uit het Westland moeten zaterdag voor de strijd om de KNVB-districtsbeker op vreemde bodem uitkomen. FC ’s-Gravenzande gaat op bezoek bij tweedeklasser RKDEO, sv Honselersdijk trekt naar Zuidland en de zondagploeg van Westlandia moet in Voorhout aantreden tegen Foreholte.

RKDEO – FC ‘s-Gravenzande

RKDEO heeft de smaak weer te pakken in de tweede klasse E. De ploeg van trainer Wesley Epskamp heeft een plek in de nacompetitie weer binnen bereik. Dat geldt ook voor de tegenstander van zaterdag, Vierde Divisionist FC ’s-Gravenzande. Het team van trainer Richard Middelkoop staat momenteel negende op de ranglijst. Een interessante ontmoeting in Nootdorp.

Zuidland – sv Honselersdijk

Sv Honselersdijk gaat op bezoek bij Zuidland, dat één klasse lager uitkomt. Toch zal de ploeg van trainer André Lourens (foto) het niet gemakkelijk krijgen, want Zuidland is de huidige koploper. Maar ook sv Honselersdijk leek in een flow te zitten, maar moest afgelopen weekend buigen voor sv Wippolder. Hoe gaat de ploeg van Lourens met die nederlaag om?

Foreholte – Westlandia (zo)

Westlandia (zo) lijkt op weg aan te haken bij de kopgroep in de Vierde Divisie. Winst in de beker, uit tegen Foreholte in Voorhout, zou goed voor het vertrouwen zijn met in het achterhoofd de ontmoeting voor de competitie volgend weekend thuis tegen RKAVV.

Foreholte staat dit seizoen onder leiding van de van TAC’90 afkomstige trainer Mario Koswal, die echter een tijdje verstek moest laten gaan vanwege een medisch ongemak. In de competitie kan Foreholte nog geen potten breken, dus zal het in de beker best voor een stuntje willen zorgen.

Lees verder