Zaterdag 5e klasse: WIK wint derby van het Zuiderpark, Quick ruim langs ASW

Quick was in het uitduel bij De Ster duidelijk de betere ploeg en ging met een ruime zege naar huis. In het Zuiderpark vond de burenruzie tussen WIK en HDV plaats. De winst ging naar de ploeg van trainer Geoffrey van Loenen.

Tekst: Roland van der Linden            |      Foto’s: Aad van der Knaap

5e klasse B

De Ster – Quick (H)

Al binnen 25 minuten had de zaterdagformatie van Quick al een 0-2 voorsprong genomen op De Ster door doelpunten van Stijn Heemskerk en Kasimir Rispens. Met de rust was de score al opgelopen naar 0-4. In de tweede helft deed Quick rustiger aan en kon nog maar één treffer aan haar totaal toevoegen: 0-5. Quick heeft nog steeds vier punten achterstand op ONA. De Goudse ploeg won van ASW met 6-1 en nam de koppositie over van GSC ESDO.

WIK – HDV

Het duel tussen WIK en HDV werd in november gespeeld en eindigde in 1-1. Het duel werd ongeldig verklaard omdat HDV een niet-gerechtigde speler had opgesteld. In de herkansing ontstond een echte derby met strijd, passie en beleving en ook veel wind. HDV had voor de rust de wind mee en kon een aantal keer gevaarlijk worden, maar de bal belandde een aantal keer op de paal. Beide teams zagen een doelpunt afgekeurd worden.

In de tweede helft kreeg HDV in de openingsfase twee opgelegde kansen, maar kon deze niet benutten. In de 53e minuut schoot Mo Thounsi de 1-0 binnen, maar halverwege de tweede helft kwam HDV op gelijke hoogte na een treffer van Redouan Akachar. Een minuut voor het eindsignaal brak de spits van HDV door en ging op het lege doel af, maar werd gevloerd door de keeper van WIK. De arbiter wilde tot verbazing van HDV van niets weten. Uit de tegenstoot maakte Joey Doorschodt in de 92e minuut de 2-1 voor WIK. Kort daarna was het duel beslist na de 3-1 van Joey ten Berge.