Zaterdag 2E: HVC’10 wint, maar lijdt ook pijnlijk verlies

Hoe stil kan het na afloop in de kleedkamer zijn als je met 1-5 de eerste overwinning ooit op een tegenstander, zelfs een ‘angstgegner’, haalt? De 26 minuten resterende tijd na de op 28 januari gestaakte wedstrijd tegen CVV Berkel was voor HVC’10 veel gemakkelijker dan vooraf gedacht was.

Tekst: Cees van der Pol

Trainer Piet Boon (foto) miste in vergelijking met de eerste wedstrijd veel basisspelers (Michael van den Bos ziek, Dylan Bogaards, Daniël Storm, Wessel Vijverberg allen geblesseerd) en ook de mogelijke vervangers waren afwezig (Jari Wagemakers, Bram Leerden, Len van Ooijen.) Het zou een fantasie-opstelling kunnen worden genoemd. Met 1-3 vóór kun je echter wel iets lijden. De eerste tien minuten doorkomen, is in zo’n geval het parool.

Windje mee

Maar HVC’10 begon sterk aan de wedstrijd, had in de eerste minuut al meteen op voorsprong kunnen komen, maar toen kon Berkel nog het gat dichten. HVC’10 had de sterke wind in de rug en dat verdedigt toch altijd wat gemakkelijker dan aanvallen. Maar een nieuwe tegenslag dreigde toen al na zes minuten Jim van Dijk aan zijn hamstring voelde en Marlon van Minnen hem moest vervangen. Maar van Berkelse kant was er geen moment iets te duchten. Toen in de achtste minuut Beau van der Toorn een slim pasje op de snelle Dave Kram gaf, snelde de jongeling op doelman Jim Visser af, die de bal door zijn benen in het doel zag verdwijnen: 1-4. Het kon dus al bijna niet meer misgaan. Zeker toen Freek van der Velden de enige vrije trap op de rand van de zestien richting kantine knalde.

Plaagstootjes

Waar Berkel met hoge-trappen-gauw-thuisvoetbal speelde, deelde HVC’10 via Slutskyy, Bouwhuis en Reurink geniepige plaagstootjes uit. De verdediging van Berkel wist er slecht raad mee. In de 23e minuut verprutste de verdediging van de thuisclub alles, Reurink veroverde simpel de bal, omspeelde Visser en de 1-5 lag in het doel. Alles gespeeld natuurlijk.

“Een lekker toetje”

Nog drie minuten voor de boeg, maar vanwege de kleine blessurebehandelingen floot scheidsrechter Luis Duarte pas negen minuten later af. Was dat verlengen maar niet gebeurd, want het slot van de partij was weinig verheffend. In de 31e minuut maakte Leon Hulshof van Berkel een volkomen onnodige, maar smerige overtreding op Jorno Reurink, die opstond en hem wegduwde, waarna er een massale en nutteloze worstelpartij op het veld ontstond. Stom natuurlijk bij een wedstrijd die al beslist is en in feite afgelopen is.

Rood

Jorno Reurink kreeg aan Hoekse zijde een rode kaart, ondanks het feit dat hij de lelijke verwonding aan zijn knie aan Duarte liet zien. Van Berkel-zijde kon spits Floris van Bemmelen dus voortijdig naar de kant inrukken. Maar andere spelers die zich ermee bemoeiden, ontsnapten aan de kaartendans, in het bijzonder de aanstichter van de ongeregeldheden, die niet eens geel had gekregen. Het is bovendien al eerder in de tweekamp tussen beide ploegen misgegaan.

Overwinningskater

Niks geen lol meer in de Hoekse kleedkamer. Het besef dat er een schorsing dreigt voor de komende wedstrijden overheerste de overwinningskater. Reurink hield vol dat hij niet geslagen had, maar scheidsrechter Duarte had dat wel gezien. Evenals de klap van Floor van Bemmelen. ,,In opstootjes op een voetbalveld, zie je dat vaak twee keer geel gegeven worden, maar dat was nu niet aan de orde, ik vermeld op het formulier wat ik gezien heb en dat is gewoon twee keer rood.” Met code vier op het wedstrijdformulier zullen beide spelers een paar van de komende wedstrijden missen. Dat komt vooral bij HVC’10 hard aan, omdat de selectie al zo smal is. Trainer Ronald Hes van Vitesse Delft, die even kwam koekeloeren, zal er niet rouwig om zijn dat Reurink de eerstvolgende wedstrijd tegen de Delftenaren zal missen.