Oliveo en Zwarte Pijl roepen samen op tot respect

Op 3 december speelden Oliveo en Zwarte Pijl om de koppositie in de 3e klasse C. Helaas werd de wedstrijd ontsierd door uitingen langs het veld en schermutselingen op het veld. Om die reden is de wedstrijd destijds gestaakt.

Beide voorzitters hebben direct na de wedstrijd contact met elkaar opgenomen en contact gehouden. Daarnaast hebben beide aanvoerders met elkaar gesproken over datgene wat er is gebeurd tijdens en rond de wedstrijd. Oliveo heeft concrete maatregelen genomen tegen een lid / supporter en aan leden duidelijk gemaakt dat grenzen dienen te worden bewaakt bij het fanatiek toejuichen van het eerste team. Zwarte Pijl heeft met het eerste elftal gesproken over de reactie van het team op het veld.

KNVB

De verenigingen hebben de KNVB op de hoogte gehouden van deze lopende gesprekken en uiteindelijk heeft KNVB besloten de wedstrijd komende zaterdag 25 februari om 15.00 uur uit te laten spelen op het terrein van Oliveo. Dit zonder verdere acties of sancties voor één van de beide teams naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd. Op 29 april staat de return op het terrein van Zwarte Pijl op het programma.

Oproep

Beide clubs roepen dan ook – met het uitspelen van het restant komende zaterdag in het vooruitzicht – op tot respect:

“Racisme, uitschelden (met of zonder “kanker”) en ander (verbaal) geweld horen niet thuis in onze samenleving en ook niet op het voetbalveld. Oliveo en Zwarte Pijl strijden sportief en met plezier om een toppositie in de 3e klasse. Wij juichen fanatieke supporters toe, zij steunen daarmee de spelers.

MAAR…..

Wij vragen iedereen, supporters, toeschouwers, spelers, scheidsrechters en begeleiding, om dat met RESPECT naar de ander te doen. Voetbal is en moet een feest zijn en blijven.”

Deze oproep wordt gedaan door de beide voorzitters, Ronald Laarhoven van Oliveo en zijn collega Derrick Echteld van Zwarte Pijl.

Lees verder