Sir Winston Cup: Scheveningen maakt geen fout tegen HMSH

Op sportpark Houtrust heeft Scheveningen eenvoudig de volgende ronde bereikt van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. De ploeg van trainer John Blok was in de achtste finale met 4-0 te sterk voor tweedeklasser HMSH.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen kwam op Houtrust sterk uit de startblokken, want al na vijf minuten kwam de 1-0 op het scorebord te staan. Na een goede Scheveningse aanval trok Rashid Browne de bal goed voor, waarna Michael de Niet de paal raakte. Georni Evilia reageerde attent en gaf de HMSH-doelman alsnog het nakijken: 1-0.

Verdubbelen

Nog voordat de klok op vijftien minuten stond, wist Scheveningen de marge te verdubbelen. Een prima aanval die vanaf links naar rechts werd verplaatst, werd weer doeltreffend afgerond door Georni Elvilia (foto): 2-0. Na een klein half uur opende nieuwkomer Lorenzo van Kleef zijn doelpuntenrekening en scoorde zijn eerste treffer in Scheveningse dienst en bracht de ploeg van trainer John Blok op 3-0. Met deze stand brak ook de rust aan.

Wissels

Bij Scheveningen bleven in de rust in de kleedkamer achter Lex Immers, Ruben Koorndijk en Michael de Niet. Voor hen kwamen in het veld Julian Markvoort Beke, Tim Peters en Freek van Eijk. De bezoekende ploeg van trainer Faizal Soekhai wilde na rust graag iets terugdoen, maar slaagde niet in die opzet. Scheveningen nam wat gas terug, maar kwam na twaalf minuten in het tweede bedrijf toch op 4-0. Elvilia werd op links met een knappe steekpass weggestuurd, maar zag zijn inzet op de HMSH-paal belanden. Nu was invaller Freek van Eijk ter plekke om de bal alsnog binnen te tikken: 4-0.

De wedstrijd was gespeeld en Scheveningen gaat verder in het Haaglanden Voetbal Toernooi.