HVC’10-speler Jorno Reurink niet akkoord met schikkingsvoorstel

HVC’10-speler Jorno Reurink (foto) heeft naar aanleiding van zijn rode kaart, opgelopen in de blessuretijd van het uitgespeelde restant van 26 minuten van de wedstrijd tegen Berkel, van de aanklager van de KNVB een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden gekregen.

Tekst: Cees van der Pol

De dienstdoende scheidsrechter Louis Duarte had na een gemene overtreding van een Berkel-speler een slaande beweging van de Hoekenees geconstateerd. Ook Berkel-speler Van Bemmelen kreeg in het opstootje dat na de wedstrijd ontstond rood. Beide spelers ontkennen in hun verweer geslagen te hebben.

Knie

Jorno Reurink heeft ook aangekondigd bezwaar aan te tekenen tegen het schikkingsvoorstel. ,,Er was geen sprake van slaan. Nadat een speler van Berkel (niet Van Bemmelen) na een overtreding ook nog op mijn knie stond, ging ik staan en duwde hem daarna weg. Dat lijkt me een logische reactie, de noppen stonden in mijn knie. Daarna ontstond er een opstootje tussen flink wat spelers. Maar daar kan ik niks aan doen, ook de Berkel-speler niet. Het had door de scheids heel goed kunnen worden afgedaan met geel. Degene die de overtreding maakte, kreeg helemaal niks.”

Onterecht

Jorno Reurink tekent bezwaar aan, omdat hij de straf onterecht en veel te zwaar vindt. In ieder geval is hij de komende competitiewedstrijd op 4 maart tegen Vitesse Delft niet van de partij. Mocht het beroep worden afgewezen, dan bestaat de kans dat de beide spelers zes wedstrijden krijgen. In dat geval staan ze tot half april buitenspel.

De uitsluiting van Reurink betekent een forse tegenvaller en aderlating voor HVC’10, dat in de 2e klasse E knokt tegen het veroordeeld worden tot de nacompetitie. Zonder de spelmaker is die opdracht erg moeilijk. HVC’10 ontmoet na 4 maart achtereenvolgens SVC’08, FC Skilzz, CWO en VFC. Oftewel de hele top van 2E.

(Foto: WaterwegSport.nl/Mischa Keemink)

Lees verder