Warming-up 4e Divisie (zat): Mike Jonk (FC ‘s-Gravenzande): ,,Spelen om te winnen”

FC ’s-Gravenzande gaat na een weekje rust komende zaterdag op visite in Rotterdam bij sc Feyenoord. De stadionclub valt dit seizoen in die Vierde Divisie duidelijk tegen. Dat kostte eerder al de trainer de kop. Een gesprek met Mike Jonk, volgend seizoen de opvolger van de huidige hoofdtrainer Richard Middelkoop.

Tekst: Ton Beije

FC ’s-Gravenzande draait dit seizoen zeker niet slecht mee in de zaterdag Vierde Divisie. De ploeg zit dicht tegen de sub-top aan. Mike Jonk over de verrichtingen van het team tot nu toe dit seizoen: ,,We zijn dit seizoen begonnen met het inslijpen van een nieuwe speelwijze, dat heeft tijd nodig dat zie je ook terug in de wedstrijden, dat nog niet alles goed gaat en dat heeft invloed op het resultaat. Maar als je kijkt naar de intensiteit waarop we iedere week trainen en spelen, waardoor we iedere week fitter worden en dit kunnen we uit de GPS-trackers uitlezen, zodat we de speelwijze steeds beter en langer kunnen volhouden.”

Doestellingen

De plek waar FC ’s-Gravenzande nu staat op de ranglijst, was dat ook de positie waarop vooraf was gegokt? Jonk: ,,We zitten regelmatig bij elkaar als team om de doelstellingen, die we voorafgaand aan het seizoen hebben gesteld, te evalueren. Daarbij willen we nog steeds bij die sub-top komen. Dus om antwoord te geven op je vraag ‘ja, dat was en is de planning’!”

Aanval 

Kijkend naar het doelsaldo, dan valt op, dat FC ’s-Gravenzande de meeste doelpunten heeft gemaakt van de clubs in die Vierde Divisie. Is die aanval ook het sterkste deel van de ploeg?

,,Niet specifiek de aanvallende linie, maar wel het aanvallen op zich”, begint Jonk zijn antwoord. ,,We zijn ook een ploeg die graag de bal wil of het hem zo snel mogelijk weer terug heeft. De drang naar het doel van de tegenstander begint al bij onze verdediging. Opvallend is ook dit seizoen, dat onze middenvelders en verdedigers steeds vaker bij doelpunten betrokken zijn.”

Kwaliteiten

Zaterdag treedt FC ’s-Gravenzande aan op Varkenoord tegen sc Feyenoord, een ploeg die dit seizoen tegenvalt. Jonk: ,,Ja dat klopt. Voorafgaand had ik sc Feyenoord hoger op de ranglijst neergezet dan ze op dit moment staan. Maar sc Feyenoord heeft dit seizoen veel wedstrijden in de slotfase weggegeven of zijn in een gelijkspel geëindigd. Van de laatste negen wedstrijden hebben ze er ook maar twee verloren. Ik heb de afgelopen week de beelden van sc Feyenoord teruggekeken en dan zie je ook zeker dat ze veel kwaliteiten hebben, maar ook hun zwaktes, dus daar hopen we gebruik van te kunnen maken. Wij spelen iedere wedstrijd om te winnen, dat zul je zaterdag ook weer terugzien.”

Redelijk compleet

Dan de personele bezetting, zijn er nog spelers afwezig of zijn er twijfelgevallen? ,,We zijn weer redelijk compleet aan het raken, wel missen we op korte termijn nog Ardi Luijendijk en Patrick Fonseca bij de selectie in verband met een blessure. Bram Sommeling en Roy van Beek hebben deze week de groepstraining weer hervat en zijn zoals het er nu uitziet zaterdag beschikbaar.”

 

Lees verder