Warming-up zaterdag 3C: OLIVEO en Zwarte Pijl spelen gestaakt duel uit

In 3C wordt het op 3 december gestaakte duel tussen Oliveo en Zwarte Pijl uitgespeeld. De wedstrijd werd gestaakt na uitingen langs het veld en schermutselingen op het veld. Het duel wordt aangevangen met nog 64 minuten spelen en een 0-1 voorsprong voor de Rotterdamse koplopers. Beide clubs strijden om de eerste plaats maar willen dit doen met respect voor elkaar.

Tekst: Roland van der Linden

Zwarte Pijl voert de ranglijst aan met een punt voorsprong op OLIVEO dat de hete adem van dorpsgenoot DSVP en LMO in de nek voelt. Het belooft een spannend duel te worden waarin het Oliveo van trainer Willem van der Smit (foto) alles op alles zal zetten om de opgelopen achterstand goed te maken.

Beide verenigingen hebben contact gehouden na het staken van het duel en hebben een duidelijk statement afgegeven in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag:

“Racisme, uitschelden (met of zonder “kanker”) en ander (verbaal) geweld horen niet thuis in onze samenleving en ook niet op het voetbalveld. Oliveo en Zwarte Pijl strijden sportief en met plezier om een toppositie in de 3e klasse. Wij juichen fanatieke supporters toe, zij steunen daarmee de spelers.

MAAR…..

Wij vragen iedereen; supporters, toeschouwers, spelers, scheidsrechters en begeleiding, om dat met RESPECT naar de ander te doen. Voetbal is en moet een feest zijn en blijven.”

Lees verder