Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci: ,,Beide ploegen spelen om te winnen”

Komende zondag speelt RKAVV een pikante derby tegen Westlandia. Pikant, omdat trainer Maurizo Ceccucci daar komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer wordt. Ook speelt mee dat beide ploegen er goed voor staan. RKAVV heeft twee punten minder dan de koploper en Westlandia heeft slechts één verliespunt meer dan de koploper in de tweede periodestand.

Tekst: Pieter Donath

Het wordt een beladen wedstrijd op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. RKAVV won thuis met 4-2 en ook nu wil trainer Maurizio Ceccucci een goed resultaat, want het doel is om een prijs te winnen. Hij hoopt op de steun van veel Leidschendammers.

Penalty’s

In de week zonder competitievoetbal werd wel tegen Scheveningen 2 gespeeld voor de KNVB-districtsbeker. De volgende ronde werd bereikt na een gelijke stand en liefst zestien penalty’s waarvan er drie werden gestopt door tweede keeper Donny van der Helm. In de reguliere speeltijd stopte hij er ook al één. Daarover en over de twee weken geleden gespeelde thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte is Ceccucci positief. Hij verwacht dat Westlandia zich wil revancheren.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen Rohda Raalte?

,,Met een goed gevoel. Wij hadden een paar momenten wat moeite met hun omschakeling. Daaruit creëerden zij een tweetal kansen. Voor de rest hebben wij gedomineerd en dik verdiend gewonnen.”

Hoeveel basisspelers deden mee tegen Scheveningen 2?

,,Er stond een volwaardig team binnen de lijnen, waarin ook een aantal spelers minuten konden maken die normaliter wat minder vaak aan spelen toe komen. Zoals Donny die zich ontpopte tot ‘Man of the match’ en als ‘penaltykiller’. Dus wat dat betreft past de beker goed in de planning.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Westlandia?

,,Een open wedstrijd van twee ploegen die spelen om te winnen. Het zal zeker niet zo makkelijk gaan zoals in de thuiswedstrijd. Westlandia is gegroeid en zal zich zeker willen revancheren.”

Hoe is het voor jou om tegen je nieuwe club te spelen?

,,Natuurlijk zal het een aantal malen door mijn hoofd gaan, maar zodra de bal rolt zal de focus op de wedstrijd liggen ongeacht tegen wie we spelen.”

 

Lees verder