Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Een meevallertje zou kunnen helpen”

Scheveningen verkeert in een fase waarin elke punt belangrijk is. Natuurlijk is het zaak voor (en de wens van) de ploeg van trainer John Blok (foto) om wedstrijden te winnen. Drie punten zetten meer aan, dan een gelijkspel. Zaterdag trekken de Scheveningers naar Werkendam om aan te treden tegen Kozakken Boys.

Tekst: Ton Beije

Ook Scheveningen stond een weekend stil. Vraag is altijd, komt dat goed uit, of ga je liever gewoon door. John Blok daarover: ,,Dat is lastig te zeggen. Aan de ene kant heerste er een goed, maar ook enigszins ontevreden, gevoel over de wedstrijd tegen Jong Sparta en hadden we graag weer gespeeld. Aan de andere kant hebben we de afgelopen week nogal wat mensen met griep gehad. Het maakt ook verder niet veel uit, want we hebben er verder geen invloed op.”

Blunder

Kozakken Boys verloor vorig weekend thuis van FC Lisse, de ploeg is dus te kloppen in eigen huis. Hoe kijkt Blok daar tegenaan? ,,Dat is natuurlijk op basis van het resultaat een juiste conclusie, maar ook wat kort door de bocht. Kozakken Boys en FC Lisse waren aan elkaar gewaagd en een gelijkspel gaf de verhoudingen prima weer en was normaal gesproken ook de einduitslag geweest. De 1-2 in blessuretijd was een ongekende blunder van de scheidsrechter. Kozakken Boys was daarvoor al vijf wedstrijden ongeslagen en is thuis sowieso lastig te verslaan. Zoals eerder aangegeven, zijn wij ook weer redelijk op het niveau van voor de winterstop, maar moeten we wel een keer onze kansen gaan benutten.”

Jurysport

John Blok was de laatste weken niet ontevreden over het spel van zijn ploeg, maar dat moet zich toch een keer gaan uitbetalen in driepunters! ,,Inderdaad. Goed spelen is leuk, maar voetbal is geen jurysport. We zullen toch echt doelpunten moeten gaan maken”, aldus de Scheveningen-trainer.

Het niet scoren van doelpunten en het niet afmaken van de kansen is dit seizoen een probleem. Scheveningen heeft de minste doelpunten voor. Het moet wat dat betreft ook even gaan meezitten. Blok: ,,Zeker, want deze jongens hebben al bewezen dat we behoorlijk wat doelpunten kunnen maken. Het is ook niet zo dat we geen kansen creëren. Een meevallertje zou dan kunnen helpen, maar tegen Jong Sparta raken we weer de paal en lat. Daar kunnen we over klagen, maar dat heeft geen zin. Uiteindelijk zullen we het gewoon zelf moeten afdwingen.”

De Vlugt weer in training

Dan de personele bezetting voor zaterdag. Blok: ,,David Kappel en Mehmet Aldogan zijn er zeker nog niet bij. Daar staat tegenover dat Mitchel de Vlugt (foto onder) en Rodny Cabral Lopes net de groepstraining weer hebben hervat.”

Lees verder