Vrouwen 3D (zat): Effectief Concordia wint stadsderby van Ariston’80 2

Het Delftse onderonsje tussen Concordia en Ariston’80 2 werd nipt in het voordeel van de thuisploeg beslist. Op de Brasserskade was het team van trainster Diana Pereira (foto) met 3-2 net de betere ploeg.

In de beginfase van de wedstrijd was Concordia daadkrachtiger bij de kansen die het kreeg en kon daardoor naar een 2-0 voorsprong uitlopen door doelpunten van Charley Beckers en Zoë Gerritsen. Marina Dielen kon daarna de achterstand van de studenten verkleinen, waardoor de ruststand 2-1 werd.

Wachten

In de tweede helft waren de bezoeksters de betere ploeg en drukten Concordia terug op eigen helft, maar moesten lang wachten op de gelijkmaker. Suzanna Tdlohreg was uiteindelijk trefzeker voor Ariston’80 2 en zorgde voor de 2-2. In de slotfase gingen beide partijen vol voor de winst in het gelijkwaardige duel. Ariston’80 raakte de paal en de keepster, terwijl Concordia via Luna van der Wal wel het net wist te vinden: 3-2.

(Foto: Roelant Heuff)