Oefenvoetbal: BSC’68 wint van Schipluiden, PGS/Vogel onderuit bij VDL

Voorschoten’97 won in een oefenduel met flink verschil van Katwijk O23. VDL was aan de winnende hand tegen PGS/VOGEL en ook BSC’68 stapte van het veld met een victorie.

Katwijk O23 – Voorschoten’97

Voorschoten’97 won in een oefenduel met ruime cijfers van de O23 van Katwijk. In de Bollenstreek kregen beide teams in de openingsfase een kans op een treffer, maar konden die niet verzilveren. Het waren de groengele bezoekers die de score openden door een treffer van Thom Wijnalda (foto): 0-1. Na een gelijkmaker van Katwijk O23 kon nog voor de rust Voorschoten’97 weer op voorsprong komen dankzij Jim van der Krogt: 1-2. Na de thee scoorde Voorschoten’97 nog drie keer. Thom Wijnalda en Mo Maatoug (2x) zorgden voor de treffers: 1-5.

VDL – PGS/Vogel

In een nuttig oefenduel was VDL met 3-2 PGS/VOGEL te slim af. De Ockenburgh-bewoners kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Max de Bruijn. Nog voor de theepauze had VDL met 3-1 de leiding genomen. Tygo Suisse zorgde met twee treffers voor een voorsprong waarna Senna Penning de 3-1 voor zijn rekening nam. In de tweede helft moest de keeper van VDL een aantal keer handelend optreden en moest uiteindelijk buigen voor een schot van Darryl Jodhabier. De eindstand werd hierdoor 3-2.

Schipluiden – BSC’68

BSC’68 speelde een prima partij in en tegen Schipluiden. De ploeg van trainer Abdullah Sari stapte na negentig minuten voetballen met een 2-5 zege van het veld. Voor de Benthuizer vierdeklasser scoorden Guido de Peinder (2x) , Roel van der Valk, Lijon Korving en Lody Dijkhuizen. Namens Schipluiden waren Rob Langstraat en Sjoerd Boks de doelpuntenmakers.