Zaterdag 4C: BMT neemt plaats in top drie na zege op Quick Steps

Het duel tussen Quick Steps en BMT werd eerder deze maand uitgesteld na de verschrikkelijke aardbevingen in Turkije. Het duel begon met een minuut stilte voor de slachtoffers. BMT ging er in de slotfase met de winst vandoor.

BMT begon slordig aan de wedstrijd. Veel passes kwamen niet aan of waren te kort, dit kwam mede door de staat van het veld. Toch kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een goede pass van Faruk Karadag kwam aan bij Bayram Akyon die op randje buitenspel stond. Akyon mocht doorgaan van de scheidsrechter en plaatste de bal subtiel over de uitgelopen keeper. Binnen een minuut had BMT ook op 0-2 moeten komen maar Redouan Akharraz miste van dichtbij. Quick Steps bleef loeren op de counter en kwam op 1-1 door een doelpunt van Cedric Weibolt.

Raak

Na de thee bleef BMT goed spelen, maar kon niet echt kansen creëren.  In de zeventigste minuut was het toch raak voor BMT. Een hard schot van Furkan Eren werd gekeerd door de keeper van Quick Steps, maar Bayram Akyon scoorde uit de rebound 1-2. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door opnieuw Bayram Akyon: 1-3. Bij Quick Steps, de ploeg van trainer Ronald Freen (foto), was de teleurstelling groot, de ploeg had het gevoel meer verdiend te hebben dan een nederlaag.