Zaterdag 1B: VELO wint na spannende slotfase van Valken’68

Twee weken geleden werd de wedstrijd tussen VELO en Valken’68 in de rust gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Met een 2-0 voorsprong stond VELO er goed voor en wist het in de tweede helft de voorsprong zelfs uit te bouwen naar 3-0. In de extra tijd werd het bij 3-2 nog spannend, maar de eindsprint van Valken’68 kwam te laat om de overwinning in gevaar te brengen.

Tekst: Louis de Letter

Vanaf het begin gingen de bezoekers vol in de aanval, maar echte doelkansen kwamen er niet. VELO kreeg vanaf de start eigenlijk de beste kans, maar de voorzet van Roderick Meinema ging voorbij aan Ricky van Mierlo en Joey Kouters. In de achttiende minuut een kopbal van Lars Wietsma op een voorzet van Rody Redel, maar VELO-doelman Jari Puister wist daar wel raad mee. Halverwege de eerste helft een doelpoging van Mike Das, uit een corner van Gino van de Water, naast het doel, maar enkele minuten later was het wel raak. Een inzet van Gino van de Water werd half weggewerkt waarna Joey Kouters (foto) van dichtbij de 3-0 op het scorebord bracht.

Aandringen

VELO bleef aandringen, maar had geen geluk bij doelpogingen van Joey Kouters, Ricky van Mierlo (bal via de binnenkant van de paal in handen van de keeper) en Irshan Jagbandhan. In de slotfase gooide Valken’68 er nog een schepje bovenop met in de extra tijd zelfs nog twee doelpunten via Chris de Lange (3-1) en Bas van Delft (3-2), waar VELO-doelman Jari Puister niet echt blij mee was. Direct na de 3-2 het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ed Pieterman, waarmee de overwinning voor VELO een feit was.

Koppositie

Aanstaande zaterdag gaat VELO naar Zoetermeer voor de wedstrijd tegen koploper DSO. Thuis na een spannende wedstrijd een nipte 1-0 overwinning en ook in de return zullen er twee teams staan die strijden om de drie punten. DSO – met trainer Bert de best langs het veld aan de Noordweg – wil met twee punten voorsprong haar koppositie handhaven en VELO zal er alles aan doen om de overwinning mee te nemen naar Wateringen en daarmee een aanval te doen op die eerste plaats.

Woensdag in het TV-programma van Haaglanden Voetbal ‘Wedstrijd van de Week’ volop aandacht voor dat duel met onder meer aan het woord de beide trainers Bert de Best (DSO) en Kevin van der Geest (VELO).