Halve Maan Cup: GDA schuift Vredenburch opzij en bekert verder

In de competitie ontlopen GDA en Vredenburch elkaar weinig op de ranglijst. In het onderlinge duel in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup was de Loosduinse thuisclub duidelijk de betere ploeg en stapte met een ruime zege van het veld.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

GDA opende de score in het duel tussen de competitiegenoten. Op Madestein werd Bradley Schoenmaker onderuitgehaald in het strafschopgebied en de arbiter wees naar de stip. Dennis Lubout zag zijn schot op de paal belanden, maar kon in de rebound wel scoren: 1-0. Het vervolg van de openingsfase speelde zich voornamelijk op de helft van GDA af.

Na negentien minuten spelen kwamen de Rijswijkers op gelijke hoogte. Rico Deekman stelde Enner Nikocevic in staat om de 1-1 te scoren. Na 35 minuten spelen kwam de equipe van trainer Robin den Dulk opnieuw op voorsprong. Een uitbraak van Michael van Zwam werd door Dennis Heemskerk bij de tweede paal goed afgerond: 2-1.

Pas diep in de tweede helft kon GDA de zege veiligstellen. In de laatste dertien minuten scoorde de thuisploeg maar liefst vier keer. Uit een vrije trap van links scoorde Nick Selier de 3-1 en een minuut later was Dennis Lubout trefzeker uit een strafschop. Kort daarna stond de 5-1 al op het bord. Michael van Zwam nam deze voor zijn rekening door de bal onder de doelman door in de touwen te werken. In de 85e minuut kwam de eindstand op het bord. Uit een hoekschop kopte Diego Gregorio de bal terug en kon Dennis Heemskerk van dichtbij het halve dozijn treffers vol maken: 6-1.