Zaalvoetbal: Multicult verrast tweede uitgave van FC Westland

Afgelopen weel in het zaalvoetbal – net als bij de veldvoetballers – diverse inhaal- of vooruitgeschoven wedstrijden. Multicult verraste in de Topklasse B het tweede team van FC Westland. In de Hoofdklasse C geen winnaar bij Tutor-Olympia GO.

Tekst: Alex Pronk

Topklasse B

FC Westland 2 – Multicult

In de Poeldijkse Jan van der Valk sporthal verraste middenmotor Multicult in de laatste minuten het reserveteam van FC Westland.  De ploeg van het nieuwe coachduo Ghalid Zayzaoui en Joey Howldar stond vijftien minuten voor tijd wel met 4-1 voor, maar door verkeerde wisselkeuzes kon de formatie van coach Basri Güçlü uiteindelijk met 4-6 winnen. De uitstekende scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan zag namens FC Westland 2 Karam Boukhari (2x), Soufiane Aarabe en de 35-jarige Rafik el Ousrouti scoren. Namens de bezoekers, die wederom zonder Ali Boussaboun speelden, schoten Ibrahim Achalhi (4x), Mohamed Achalhi (foto) en Djamel Boerstra raak.

zvv Den Haag 2 – Berkel

De wedstrijd zvv Den Haag 2 tegen Berkel was vooraf al beladen. De verliezer zou wel eens kunnen afvallen voor het kampioenschap in de Topklasse B, zeker nadat Berkel vorige week verrassend verloor van middenmotor Multicult. Bij het team van de geblesseerde coach Randall Labordus was aanvoerder Luthmarnick Maria na twee wedstrijden schorsing weer terug in het veld. Bij Berkel werden enkele spelers gemist, onder meer de veel scorende Bart van den Dool.

Spannend

Het begin van de wedstrijd was nog spannend om te zien. Berkel kwam tot tweemaal toe op voorsprong. Beide doelpunten werden gescoord door Roy Visser. De rest van de wedstrijd werd vooral op de helft van Berkel gespeeld en de ploeg uit de Residentie won, met goed voetbal, met 6-2.  De treffers kwamen van aanvoerder Luthmarnick Maria (tweemaal), Anass el Jaouhari, Ronaldo Minta, Brahim Saidi en Nawfal Boutkabout.

Hoofdklasse C

Tutor – Olympia GO

In de kleine sporthal X (TU Delft) speelden de Delftse studenten van Tutor met 3-3 gelijk tegen Olympia GO uit Sommelsdijk. Het spel ging op en neer qua score, waardoor de hele wedstrijd ook spannend bleef. Scheidsrechter Noureddine Guergouri zag Justinas Jučas, Joachim Bron en Kenji Flores namens coach Nuno Pereira scoren. Namens Olympia Go troffen aanvoerder Patrick Trommel, Mathijs Blonk en Nick Jongejan de roos.

zvv Den Haag 3 – GZV Watergras 2

Ook het derde team van zvv Den Haag beleefde een zeer spannend duel tegen het reserveteam van GZV Watergras uit Gouda. In eerste helft hield André Rumampuk met vier doelpunten zvv Den Haag in de race voor de overwinning. Na rust was Mahir Baaziz met drie doelpunten de grote man. Ook Zanoah Pieris pikte zijn doelpuntje mee. zvv Den Haag trok uiteindelijk met 8-6 aan het langste eind.