Sir Winston Cup: RKAVV plaatst zich voor kwartfinale

Het in de zondag Vierde Divisie uitkomende RKAVV heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. Daarin is op Houtrust Tweede Divisionist Scheveningen de volgende tegenstander.

Tekst: Ton Beije                         |      Foto’s: Aad van der Knaap

RKAVV speelde voor eigen aanhang tegen de zaterdagtak van Westlandia, dat uitkoment in de tweede klasse. De ploeg van trainer Theo Verbeek gaf het zeker niet cadeau aan RKAVV, dat afgelopen zondag voor de competitie nog uitkwam tegen de zondageditie van de Naaldwijkers en op de Hoge Bomen met 0-0 gelijk speelde.

Pas vier minuten voor rust nam RKAVV de leiding. Yani Bouras wist raak te koppen na een hoekschop van Nick Gardenier: 1-0. In de tweede helft bleef die 1-0 stand lang op het scorebord staan. Een kwartier voor tijd kwam Westlandia zelfs langszij door een treffer van Tim van der Voort.

Tot een strafschoppenserie kwam het niet, want vijf minuten na de gelijkmaker zorgde Xavier Akinrinbola met een schot in de lange hoek voor het winnende doelpunt van RKAVV: 2-1. Want in de resterende tien minuten kwam er geen verandering meer in de stand. Scheidsrechter Manuel Uijttewaal toonde in dit duel geel aan Dennis Verbeek en Milan Wagner, beiden van Westlandia.