Warming-up 4E: Kwetsbaar MSV’71 hoopt tegen PPSC op voortzetting goede reeks

In 4E gaat MSV’71, de nummer acht op de ranglijst, er prat op dit jaar nog niet verloren te hebben. Zaterdag, bij de start van de lentecylus, reizen hoofdcoach Paul van Loenen en consorten af naar Schiedam. Daar wacht een pittige partij tegen de nummer zes, PPSC. De tweede Waterweg-club in deze klasse, Maasdijk, nummer vier op de ranglijst, lijkt het op papier makkelijker te krijgen tegen het vijf plaatsten lager staande Rotterdamse sv BZC/ Zuiderpark.

Tekst: Peter Petit

PPSC – MSV’71

Wat waren ze blij daar in Maassluis, half februari, de laatste wedstrijd vóór de voorjaarsvakantie. Na een kansloze 0-2 achterstand, behaalde thuisclub toch de volle winst dankzij een heuze ‘remontada’ tegen Blijdorp: 3-2. MSV’71 staat als achtste op de tabel nog steeds op een kwetsbare plaats en kan elke punt gebruiken. Of dat zaterdag ook tegen PPSC, vanwege de centrale ligging te midden van de Schiedamse woningen ook wel het ‘Go Ahead van het zaterdagvoetbal’ genoemd, gaat lukken is nog maar de vraag. Toch gaan de Maassluizers met een optimistisch gevoel richting sportpark Thurlede, want de thuiswedstrijd aan het begin van de competitie leverde een 3-0 zege op. Veel zal afhangen van de vorm van Christian van der Pol, in de voor MSV’71 zo glorieus verlopen partij tegen Blijdorp goed voor twee treffers. Hoofdcoach Paul van Loenen hoopt dan weer dat zijn pupillen zich nu wel aan de gemaakte afspraken houden, want daar ontbrak het in eerste instantie tegen Blijdorp aan. Positief was dan wel weer dat zijn selectie bewees mentaal weerbaar te zijn, een kwaliteit waar het zaterdag wellicht ook nog op terug moet vallen.

Maasdijk – BSC/Zuiderpark

Het duel van Maasdijk tegen BSC/Zuiderpark zou normaal gesproken geen problemen voor de thuisploeg op mogen leveren. Het verschil op de ranglijst bedraagt zeven punten in het voordeel van de Maasdijkers. Maar dat de Zuiderparkers niet te onderschatten zijn bleek eerder dit seizoen in Rotterdam toen de pupillen van hoofdcoach Dennis van den Steen (foto) niet verder kwamen dan een remise: 1-1. De tegenstander uit Rotterdam degradeerde afgelopen seizoen naar de vierde klasse, maar kon desondanks rekenen op een flinke aanwas van nieuwe spelers, maar liefst negentien, waaronder uit onze regio Jimmy Jimbertson van TAC’90.

Lees verder