John Hage: ,,Ik betreur besluit van de club om contract niet te verlengen”

Alles leek voor het volgende voetbalseizoen al in kannen en kruiken. Hoofdtrainer John Hage (foto) zou ook de volgende voetbaljaargang voor de groep staan bij sv Den Hoorn. Plots kwam de club echter met de mededeling, dat men na dit seizoen afscheid gaat nemen van John Hage.

Tekst: Ton Beije

Eerder kwam het bericht in de media, dat John Hage als hoofdtrainer zijn contract bij zaterdag eersteklasser sv Den Hoorn zou verlengen. John Hage: ,,Ja dat klopt. Op 12 december ben ik in samenspraak met het bestuur en technische commissie tot overeenstemming gekomen om mijn contract met een jaar te verlengen.”

Intern

,,Drie weken geleden heb ik aangegeven aan het bestuur en de technische commissie dat er intern zaken moesten worden opgelost om de neuzen dezelfde kant op te krijgen”, gaat Hage verder. ,,Vlak daarna kwam de mededeling van het bestuur dat het ze toch beter leek om aan het einde van het seizoen afscheid van elkaar te nemen. Ik betreur deze beslissing, want dit was mijns inziens niet nodig geweest.”

Laat

Voor club en trainer is het al rijkelijk laat nu partijen toch afscheid van elkaar gaan nemen. Hage: ,,De club en ik zijn nu in gesprek over mijn contract en we gaan proberen het seizoen zo goed mogelijk af te maken met elkaar. Het nieuws is inderdaad redelijk laat. Dit heeft te maken met wat onverwachte zaken binnen de club/selectie. De club en ik hadden hier ook geen rekening mee gehouden dat deze situatie zich zou voordoen. Er is uiteraard nooit een goed moment voor, maar laten we hopen dat er een mooie uitdaging voorbijkomt voor mij en de club genoeg tijd heeft om een trainer te vinden die goed bij de club past.”

Waar gaat de voorkeur van Hage naar uit, zaterdag- of zondagvoetbal? Hage: ,,Ik heb niet per se een voorkeur voor een zaterdag- of zondagclub. Belangrijkste is dat een club en ik goed matchen. Ik houd op dit moment dus alle opties open.”

Verklaring

sv Den Hoorn kende als nieuwkomer in het zaterdagvoetbal een goede start van de competitie. Daarna viel de ploeg terug en waren de resultaten minder. John Hage heeft daar wel een verklaring voor. ,,We kenden een uitstekende start. We knokten voor elk punt, alleen wat ons opbreekt is scorend vermogen. We maken moeilijk goals. Aan de andere kant krijgen wij heel weinig goals tegen dus haalden wij in de eerste seizoenshelft aardig wat punten wat resulteerde in een vierde plek in de winterstop. In de tweede seizoenshelft zijn wij iets anders gaan spelen om te proberen meer goals te maken. Dit heeft nog niet het gewenste resultaat, maar de competitie is nog lang. We hebben er alle vertrouwen in dat wij straks een goede reeks neer kunnen gaan zetten.”

Uiteraard heeft Haaglanden Voetbal ook sv Den Hoorn om een reactie gevraagd en die komt via voorzitter Frank van Mil.

Lees verder