Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Open wedstrijd verwacht”

RKAVV speelde een teleurstellende derby tegen Westlandia. De brilstand was een logische eindstand. Komende zondag zal wel gescoord moeten worden tegen De Zouaven uit Grootebroek. Eerder dit seizoen lukte het niet en was de eindstand gelijk. Het is te hopen voor de toeschouwers van de thuisploeg op de Kastelenring dat de aanvallers van RKAVV het net nu wel weten te vinden.

Tekst: Pieter Donath

De Zouaven wonnen vorige week met 3-1 van rkvv Velsen en staan met 21 punten op de tiende plaats. RKAVV heeft 18 punten meer en staat op een gedeelde derde plaats. Met drie punten minder dan koploper Hoogeveen doen de Leidschendammers nog goed mee in de strijd om de eerste plaats. Verdedigend zit de ploeg uitstekend in elkaar want keeper Mike ten Kroode werd slechts veertien keer gepasseerd in twintig wedstrijden. Aanvallend werd slechts 31 keer gescoord en dat moet beter om kampioen te kunnen worden. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) vond de wedstrijd tegen Westlandia (zo) teleurstellend en liet veel wisselspelers meedoen in de afgelopen dinsdag met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen tweedeklasser Westlandia (za). Het was een wedstrijd in de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Wat vond je van de wedstrijd en uitslag tegen Westlandia (zo)?

,,Het was een teleurstellende wedstrijd. Ik vond ons de eerste helft nog wel redelijk spelen. We creëerden een drietal kansen vanuit de afgesproken speelwijze. De tweede helft was bij ons slordig en rommelig, maar dat was de verdienste van Westlandia. De uitlag was een terechte in mijn ogen.”

Dezelfde vraag over de wedstrijd van dinsdag tegen Westlandia (za)?

,,Veel spelers die normaliter minder minuten maken konden zich nu profileren. Ook in deze wedstrijd vond ik ons de eerste helft niet verkeerd spelen, maar zakte het weg in de tweede helft. Dit is ook wel logisch omdat een aantal spelers niet gewend is om negentig minuten te spelen. Al met al was ik blij met de overwinning.”

Denk je dat De Zouaven haar speelwijze aanpast en wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Ze hebben, of beter gezegd, hadden een zeer defensieve speelwijze. Ik heb begrepen dat de spelersgroep heeft aangeven om een andere speelwijze te hanteren en als dat klopt dan verwacht ik een open wedstrijd.”

Welke spelers zijn niet inzetbaar?

,,Het is nog te vroeg om te zeggen wie wel of niet wedstrijd fit is. We kampen met wat twijfelgevallen, maar hoe dan ook zal er zondag een kwalitatief goed team staan. We moeten gaan voor een overwinning.”

Lees verder