Zaterdag 5B/5C: GSC ESDO weer op gelijke hoogte met ONA

Koploper ONA werd in Gouda door Moordrecht op een gelijkspel gehouden. GSC ESDO profiteerde optimaal met een ruime zege op Gouderak, HDV liep zich van haar beste kant zien door Wanica Star op een flinke nederlaag te trakteren.

5e klasse B

GDS ESDO – Gouderak

GSC ESDO kwam weer in punten gelijk met ONA na een duidelijke overwinning op Gouderak. Bij rust had de Haagse ploeg al een 5-0 voorsprong te pakken. Na de 1-0 van Mo Achalhi zorgde Abdullah Aschahbar met twee treffers voor een 3-0 stand. Na een doelpunt van Jamal Boerstra schoot trainer Ali Boussaboun (foto) eigenhandig de 5-0 op het bord. In de tweede helft kwam Gouderak terug tot 5-1, waarna Mo Achalhi en Ayoub Khadouri tekenden voor de 7-1 eindstand.

WIK – REMO

WIK had tegen REMO veruit het meeste balbezit, maar kon in het tamme duel geen voorsprong nemen. Door slecht voetbal van beide kanten gingen de teams aan de thee met de brilstand op het bord. Na de hervatting zette WIK een tandje bij en kwam vlot op een 2-0 voorsprong. Uit de scrimmage scoorde Mehmet Toger de 1-0. WIK drukte daarna door en uit een voorzet van Tom Koning scoorde Joey Doorschodt met het hoofd de tweede treffer van WIK. Taylor Schotte maakte het duel nog spannend door voor de 2-1 te zorgen. Dit was ook de eindstand.

Wanica Star – HDV

HDV leverde knap werk af door het uitduel bij Wanica Star in een 1-5 overwinning om te zetten na een 0-2 ruststand. Oussama, Chaabaoui, Redouan Akachar, Arjan van der Meer, Raily Petronia en Hamza Chaabaoui bezorgden HDV een comfortabele 0-5 voorsprong voordat Reginald Duah iets terug kon doen namens Wanica Star. Eyup Coprak van de thuisploeg kreeg tweemaal de gele kaart getoond van scheidsrechter Ian Meere.

SVO Buytenpark – Toofan

SVO Buytenpark versloeg in een kelderduel Toofan met 3-1. De Haagse bezoekers meenden recht te hebben op een strafschop in de eerste helft, maar kregen geen gehoor bij arbiter Teus van der Heijden. Persoonlijke fouten leiden daarna tot drie treffers van de Zoetermeerders. Arthur Krijgsman, Fabian Bruster en Younis Ktitu schoten met scherp voor het team van trainer Frances Janse. In de tweede helft zag Toofan een treffer van Nino Rosini afgekeurd worden na overleg tussen de arbiter en grensrechter. Uit een strafschop kwam Toofan nog terug tot 3-1 via Rosini.

De Ster – DVC

DVC en De Ster vochten een spannend duel uit. De Haagse hekkensluiter kwam door een doelpunt van Yomide Joshua op een 1-0 voorsprong. In de 39e minuut was Melvin Legierse uit een strafschop verantwoordelijk voor de gelijkmaker. In blessuretijd werd de 1-2 van Sem Meijers afgekeurd. Acht minuten na de rust viel alsnog de 1-2 dankzij Martijn Verheij. Vier minuten later was er een strafschop voor De Ster en kon Nelson De Abreu Cassule de 2-2 aantekenen. Ook DVC mocht kort daarna een strafschop nemen, maar Melvin Legiers kon de kans niet verzilveren. Na een rode kaart voor De Ster in de 81e minuut kwam DVC twee minuten later op voorsprong. Een kopbal van Lanny Grigroius werd door De Ster in het eigen doel gewerkt. Vlak voor het eindsignaal stond De Ster nog met negen man op het veld na een tweede kaart. Kelly Hanson (2x geel ) en Michael Bart mochten vroegtijdig vertrekken.

Quick – ASW

De zaterdagtak van Quick deed goede zaken op Nieuw Hanenburg door ASW met 3-1 terug te wijzen. De Haagse club naderde de koplopers tot op twee punten en draait ook in de tweede periode goed mee.

5e klasse C

DVV Delft – Melissant

DVV Delft kon het goede resultaat tegen DRL geen vervolg geven. Tegen het sterke Melissant werd een 0-3 nederlaag geleden. DVV Delft bezet door de nederlaag nog steeds de voorlaatste positie.