Zaterdag 3A/3C: Blauw-Zwart verslaat Stompwijk’92, SEP bindt LMO aan zegekar

In 3A verspeelde DWO haar goede klassering met een nederlaag tegen Sporting Leiden. Blauw-Zwart bleef maar nipt aan de goede kant van de score tegen Stomwpijk’92. SEP, OLIVEO en DSVP lieten overwinningen noteren in 3C.

Tekst: Roland van der Linden         |      Foto’s: Erik de Kleijn & Sabine van Oosten

3e klasse A

Sporting Leiden – DWO

DWO leverde slecht werk af tegen Sporting Leiden. In het uitduel hadden de Zoetermeerders bij rust nog wel een 0-1 voorsprong. Kael Zulu verschalkte de 50-jarige doelman van de Leidenaren. Na de thee liet DWO het volledig afweten tegen de thuisploeg en stapte met een 3-1 nederlaag van het veld.

Stompwijk’92 – Blauw Zwart

Blauw-Zwart zag in de openingsfase tegen Stompwijk’92 een treffer afgekeurd worden, maar bleef gedisciplineerd spelen. Uit een hoekschop kwam de Wassenaarse formatie op een 0-1 dankzij Ali Abbach. Blauw-Zwart bleef kansen creëren, maar maakte die niet af, waarna Stomwpijk’92 vlak voor rust haar kans wel greep. Nick Ammerlaan was trefzeker op aangeven van Lorenzo Korte: 1-1. In de 73e minuut greep Blauw-Zwart toch de volle buit. Quint van de Ploeg nam de winnende treffer voor zijn rekening. (Foto’s Stompwijk’92-Blauw Zwart: Erik de Kleijn)

3e klasse C

DHL – Zwarte Pijl

DHL bood goed tegenstand aan koploper Zwarte Pijl, maar kon niet voor een verrassing zorgen. In Delft bereikten de teams de rust met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft trokken de bezoekers de winst naar zich toe. Het duel eindigde in 1-2. Hamza Chikhi nam de enige treffer van DHL voor zijn rekening.

OLIVEO – FC IJsselmonde

OLIVEO kende een bliksemstart tegen FC IJsselmonde. Binnen 25 minuten had de club uit Pijnacker al een 3-0 voorsprong te pakken. Dewi van Wichen opende de score door een hoekschop van Max Huurman binnen te koppen. Daarna voerden Gerben Pels en Noah Boer de score op naar 3-0. Na de 3-1 van de Rotterdammers bracht Stefan Liesting de marge voor de rust weer op drie: 4-1. In de tweede helft kwam OLIVEO met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Liesting. FC IJsselmonde kwam nog terug tot 4-2, maar daar bleef het bij.

CVC Reeuwijk – DSVP

DSVP heeft de derde plaats stevig in handen na een 0-3 overwinning op hekkensluiter CVC Reeuwijk. In het uitduel kon DSVP voor de rust nog niet loskomen van de tegenstander. In de tweede helft vonden de bezoekers het doel wel. Edward Jones, Nick van der Eijk en Rick de Bruijn schoten de equipe van trainer Alex van der Harst naar een 0-3 victorie.

CKC – Ariston’80

Ariston’80 bezet de vijfde plaats. Het duel met achtervolger CKC eindigde in evenwicht. Beide treffers werden in de eerste helft gescoord. Na een voorsprong voor de Rotterdamse thuisploeg zorgde Maarten van Nistelrooy voor de gelijkmaker. In het kwalitatief goede duel wilden beide ploegen voetballen.

SEP – LMO

LMO was voetballend beter dan tegenstander SEP, maar zag de Delftse ploeg bij rust op een 2-0 voorsprong staan door doelpunten van Tyler van Baalen en Marco van Blitterswijk. SEP had zelfs mogelijkheden om een ruimere voorsprong te nemen.

Meteen na de hervatting schoot Van Blitterswijk van dichtbij op de kruising. LMO herpakte zich en kwam terug in het duel. Na de 2-1 viel in de tachtigste minuut de 2-2. SEP dacht op 3-2 te komen, maar de treffer van Tyler van Baalen werd afgekeurd. Even later was Marco van Blitterswijk alsnog trefzeker en kwam in de 88e minuut de bevrijdende 3-2 op het bord te staan. (Foto’s SEP-LMO: Sabine van Oosten)

3e klasse D

VDL – Rozenburg

VDL leed een dure nederlaag tegen Rozenburg. De club uit Maassluis verloor met 1-3 en blijft daardoor hekkensluiter in 3D. Fred van Maaswaal zorgde bij een 0-3 achterstand voor de eretreffer van VDL.