Zaterdag 3B: Sportclub Monster laat punten liggen, winst sv Houtwijk en Lyra

In een moeizaam duel kon Sportclub Monster de winst niet pakken tegen MVV’27. De koploper bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Lyra was wel aan de winnende hand tegen Zuid West DH. Ook Duindrop sv en sv Houtwijk lieten fraaie zeges noteren.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s:  Danny Ploegaert, Hans Wüstefeld  & Ron Heinen

SC Monster – MVV’27

MVV’27 kwam goed uit de startbokken tegen koploper Sportclub Monster en had na een minuut al de 0-1 in het doel liggen. Lloyd Rhijnsburger nam de treffer voor zijn rekening. De thuisclub had even de tijd nodig om zich te herpakken en scoorde uit haar eerste echte aanval de gelijkmaker via Jordi van Maanen: 1-1. Het lukte de koploper niet om nog de winnende treffer te produceren. Bij MVV’27 kreeg Jesper Baak nog een rode kaart, maar de stand bleef 1-1. (Foto’s sc Monster-MVV’27: Ron Heinen)

Verburch – Duindorp SV

Verburch moest het hoofd buigen voor Duindorp sv. In de eerste helft konden beide ploegen het net niet vinden ondanks diverse kansen. Vlak na de hervatting kwam de Haagse ploeg van trainer Martin Abbenhuis op een 0-1 voorsprong door een treffer van Benito Bodmann. Nog geen kwartier later viel ook de 0-2. Uit een voorzet van Bodmann kopte Jermey Keus de bal achter de Poeldijkse keeper. Verburch was daarna niet meer bij machte om de stand een beter aanzien te geven.

Lyra – Zuid West DH

Lyra was een maatje te groot voor Zuid West DH. De Westlanders scoorden zowel voor de rust als na de thee twee keer. Tom van Os opende de score na een hoekschop van Marc den Toom. Op slag van rust gaf Roy van der Sar de bal voor en kon Thom Kuyvenhoven scoren. In de tweede helft was Dion Lemcker twee keer trefzeker en werd de eindstand 4-0. (Foto’s Lyra-Zuid West DH: Hans Wüstefeld)

sv Houtwijk – Schipluiden

sv Houtwijk deed goede zaken om bij de onderste regionen weg te komen. Op Sportpark Rijnveld werd Schipluiden op een 3-0 nederlaag getrakteerd. De mannen van trainer Richard Douw hadden bij rust nog een bescheiden 1-0 voorsprong. Enrico de Haas (2x) en Kubilay van Oosten waren scherp in de afwerking. Een verdiende zege voor sv Houtwijk, die eigenlijk hoger had moeten uitvallen.

Naaldwijk – KMD

Naaldwijk en KMD kwamen een 1-1 gelijkspel overeen. Na een doelpuntloze eerste helft bracht Tim Zwinkels in de 52e minuut uit een vrije trap van Dennis van Dijk de 1-0 op het scorebord. In de 70e minuut kon KMD op gelijke hoogte komen. Dylan Groen redde een punt voor de Wateringers. (Foto’s Naaldwijk-KMD: Danny Ploegaert)

Te Werve – Laakkwartier

Te Werve-trainer Huib van Oostrom Soede miste maar liefst zes basisspelers tegen Laakkwartier en had vijftien spelers tot zijn beschikking. In de ochtenduren meldden nog drie spelers zich af, waardoor Te Werve na nog snel een speler van het derde opgeroepen te hebben met dertien man aan de start verscheen. Wonder boven wonder speelden de Rijswijkers één van de beste wedstrijden van het seizoen. Alleen werden vele kansen gemist in de eerste helft. Halverwege de eerste helft kwam de verdiende voorsprong op het bord door een treffer van Özdik. In plaats van een ruime voorsprong bij de rust kreeg Te Werve een tegentreffer te verwerken. Timon Nunez schoot de 1-1 binnen. Een doelpunt van Te Werve-speler Mohammed el Boubsi werd nog afgekeurd in de eerste helft. Na de thee bleven de treffers ook uit. In de slotfase kreeg Laakkwartier nog een strafschop, maar de kans op de zege werd niet gegrepen: 1-1.