Zaterdag 2E: Wilhelmus blijft laatste na gelijkspel bij VFC

Wilhelmus staat nog altijd laatste in de tweede klasse E. De ploeg van vertrekkend coach Ramon van Steekelenburg (foto) stond 86 minuten met een man meer op het veld bij VFC uit Vlaardingen, maar wist niet te winnen: 0-0.

Tekst: Hans Kulk

Eigenlijk valt er niet zoveel over dit duel te vertellen. Het belangrijkste wapenfeit van deze wedstrijd was de rode kaart voor de doelman van VFC in de vierde minuut. Hij maakte buiten het strafschopgebied opzettelijk hands en kon direct vertrekken.

Ondanks een 86 minuten durend veldoverwicht van de ‘Wespen’, kwamen de bezoekers uit Voorburg nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Het bleef uiteindelijk 0-0 aan de Sportlaan in Vlaardingen.

Daardoor blijft de ploeg van Ramon van Steekelenburg laatste in de rangschikking met slechts zes punten. HMSH, dat ook verloor, heeft er zeven.

Komend weekend is de rode lantaarndrager aan de Westvlietweg gastheer voor Full Speed, dat twaalfde staat. Het verschil is negen punten. De ‘Wespen’ weten wat ze te doen staat.