Zaterdag 1B: Forum Sport aan positieve kant van score tegen UVS

De competitie in de eerste klasse B is in een belangrijke fase terecht gekomen. Door de versterkte degradatie zijn de onderste vijf ploegen niet zeker van handhaving. Belangrijk dus voor veel ploegen om nu punten te pakken. Forum Sport, de ploeg van trainer Bas Steffens, deed dat op sportpark ’t Loo tegen het Leidse UVS.

Tekst: Jean Nederlof          |     Foto’s: Winfried Klos

Forum Sport trad aan met een jong elftal en trainer Bas Steffens had zelfs drie spelers van achttien jaar in zijn ploeg opgenomen. Hayden Bergen en Mark du Chatinier waren weer terug in de basis en topscorer Haitam el Marid zat op de bank.

Veldoverwicht

In de eerste helft speelde Forum Sport goed en had een duidelijk veldoverwicht. Het enige dat de spelers te verwijten was, was dat er uit de vele kansen slechts één doelpunt werd gemaakt. Na het om zeep helpen van grote mogelijkheden door Pjer Bom en Luuk Goedbloed, was het laatstgenoemde die in de 37e minuut eindelijk de 1-0 aantekende. Zijn inzet was onhoudbaar voor UVS-doelman Wesley Kerkvliet.

Na rust zette UVS wat aan en werd het meer een wedstrijd. Timo Ploemen moest in de 48e minuut zelfs een bal van de lijn halen, die voor doelman Bas Tanis niet meer te pakken was. Hoewel het spel in die fase op en neer ging, was het toch Forum Sport dat de beste kansen kreeg. Hayden Bergen zag een ziedend schot net over de lat gaan bij de Leidse tegenstander. Een paar minuten later was het wel raak. Luuk Goedbloed speelde de ijverige Pjer Bom vrij, die met zijn snelheid middels een sliding de bal net naast doelman Kerkvliet in het doel kon schieten: 2-0.

UVS probeerde nog van alles om de aansluitingstreffer te maken, maar slaagde niet in die opzet. De Voorburgers hielden de drie belangrijke punten in eigen huis. De ploeg van trainer Bas Steffens is door deze overwinning geklommen naar de vijfde plaats.

Forum Sport gaat volgend weekend op bezoek in Wateringen bij VELO, terwijl UVS dan in op de Kikkerpolder in Leiden gastheer is van sv Honselersdijk.