O23 Divisie 1 en 2: RKAVV onderuit tegen DEM, HBS pakt zege in Wateringen

In de 1e divisie leek RKAVV haar tweede punt binnen te slepen, maar stond in blessuretijd toch nog met lege handen. Een niveau lager won HBS het uitduel bij VELO. Quick kwam niet verder dan een gelijkspel bij XerxesDZB, FC Skillz leed haar zesde nederlaag op rij.

1e divisie A

Het duel tussen Forum Sport en het Haarlemse Olympia duurde maar tien minuten. De arbiter kon niet meer verder na een opgelopen blessure en het duel werd bij een 0-0 stand gestaakt.

Op de Kastelenring moest RKAVV haar meerdere erkennen in DEM. De Leidschendammers kwamen na vier minuten op voorsprong door een treffer van Sebastian Haarlemmer. Na de gelijkmaker van de bezoekers zorgde Nick Gardenier voor een nieuwe voorsprong voor het team van trainer Patrick van Pruijssen (foto). In de tweede helft bleven treffers langs uit. In blessuretijd greep DEM toch nog de zege: 2-3.

O23 2e divisie B

Quick keek al vroeg in het uitduel met XerxesDZB tegen 2-0 achterstand aan. Na de rust herstelden de ‘Haantjes’ zich. Een voorzet van Younes werd door Alejandro goed afgerond. Kort hierna was Alejandro zelf trefzeker. Na de 2-2 kreeg Quick nog wat mogelijkheden op de winst maar kon deze niet benutten.

In Wateringen speelden VELO en HBS een gelijk opgaand duel waarin beide teams kansen kregen. In de eerste helft namen de bezoekers uit Den Haag de leiding. Op aangeven van Wesley Bierens schoot Boyd Schildkamp de 0-1 binnen. In de 78e minuut werd een voorzet van Sem Reuser door Staf Spijkerman in de touwen gewerkt en kwam de 0-2 op het bord. Vlak voor tijd had VELO een grote kans, maar in een één-op-één duel kon doelman Luc Vurens redding brengen.

FC Skillz wacht nog steeds op de eerste winstpartij. In het duel met het sterke Kozakken Boys keek de Haagse ploeg na de eerste helft tegen een 0-3 achterstand aan. In de tweede helft kon Edmond Douglas-Bennet de score nog een iets beter aanzien geven: 1-3.