‘Jos Heijmans begon als sportjournalist en schreef veel over het Haagse voetbal’

Jos Heijmans is afgelopen week op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral landelijk bekend als politiek verslaggever bij RTL en schrijver van boeken. Maar Jos Heijmans begon zijn loopbaan bij het toenmalige Haagse dagblad Het Binnenhof.

Daar startte hij op de sportredactie, die toen geleid werd door Herman van Bergem. Heijmans schreef over sport, maar vooral voetbal had zijn aandacht. Menigmaal was hij in die tijd ook verslaggever bij wedstrijden van mijn club VIOS. Na enkele jaren ging hij aan de slag bij de GPD.

Jos Heijmans was lid, al vanaf de jeugd, bij Graaf Willem II VAC. Bij die club was hij ook jaren de redacteur van het uitstekende clubblad De Ridder. Door een blessure was zijn actieve voetballoopbaan snel ten einde, maar als bestuurslid heeft hij nog veel betekend voor de club op de Roggewoning.

Als vrijwilliger was Jos Heijmans ook zeer actief en betrokken bij de oprichting van de Haagse lokale omroep, destijds LOKATEL geheten. Hij was vooral betrokken bij de TV-tak, terwijl ik hem, als eindredacteur en presentator van het radioprogramma Sportsignaal in die tijd regelmatig tegen het lijf liep.

De ervaring die hij opdeed bij die lokale omroep kwam hem later volop van pas bij zijn werkzaamheden voor RTL. Na zijn pensionering was Heijmans nog actief voor de Bezuidenhout-krant.

Ton Beije (hoofdredacteur Haaglanden Voetbal)

Lees verder