Vierde Divisie (zo): Westlandia laat zich ringeloren door laagvlieger Heino

Westlandia heeft een unieke mogelijkheid laten liggen om dichter naar de top vijf van de vierde divisie A toe te kruipen. Zowel koploper Hoogeveen (1-1), HBS (2-2), Purmersteijn (1-1), RKAVV (0-1 verlies) én Rohda Raalte (2-0 verlies) lieten namelijk punten liggen. Helaas deden de Westlanders dit ook door met maar liefst 3-0 te verliezen bij laagvlieger Heino.

Tekst: Hans Kulk

Uit de laatste drie duels heeft Westlandia maar twee punten behaald. Tegen RKAVV (0-0) en Velsen (2-2) werd gelijkgespeeld, terwijl er nu in Heino met 3-0 werd verloren. Kostbaar puntverlies voor de Naaldwijkers de afgelopen weken, waardoor het verschil met koploper Hoogeveen is opgelopen tot negen punten. Dat hadden er dus maar twee kunnen zijn als er was gewonnen. Maar als bestaat niet in de voetballerij.

Levensbelang

Voor Heino, dat hemelsbreed zeventien kilometer van Zwolle ligt, was het duel met de groenhemden van levensbelang in strijd tegen degradatie. Winnen van Westlandia zou ze iets meer lucht verschaffen, terwijl er voor de Westlanders vanzelfsprekend andere belangen op het spel stonden.

Kijkend naar de 3-0 nederlaag heeft Westlandia zich laten ringeloren door de fanatieke club uit de provincie Overijssel. Kregen de bezoekers uit Naaldwijk dan helemaal geen kansen? Jawel, maar die waren uiteindelijk op één hand te tellen. Jeremy van Uunen (foto) en Mark van der Zalm kregen een mogelijkheid op een treffer, maar wisten het net niet te doen bollen.

Achtste

Door de ruim uitgevallen nederlaag vinden de bespelers van sportpark De Hoge Bomen zich op de achtste plaats van de vierde divisie A terug. Komend weekend speelt de ploeg van vertrekkend coach Cesco Agterberg op zaterdag (18.00 uur) al haar eerstvolgende competitieduel. In Naaldwijk komt dan Be Quick 1887 op bezoek.

 

 

Lees verder