Zondag 1B: TAC’90 na winst weer volledig terug in titelstrijd

In de eerste helft van het topduel tussen Best Vooruit en TAC’90 waren er niet veel hoogtepunten te noteren. Na de doelwisseling leek Best Vooruit een licht overwicht te hebben, maar was het TAC’90 dat er met de winst vandoor ging.

In de eerste vijfenveertig minuten waren beide teams rustig in balbezit en probeerden kansen te krijgen. TAC’90 ging dit het beste af, maar was niet in staat om te scoren. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand op het scorebord.

Geduld

Trainer Arie van der Padt gaf in de rust zijn ploeg mee dat in deze schaakpartij de ploeg met het meeste geduld de wedstrijd kon forceren en dat de ploeg die een fout zou maken waarschijnlijk de verliezer zou zijn.

Best Vooruit kreeg na een uur spelen wat meer vat op het duel, maar een kwartier voor het einde werd een diepe bal door de Brabantse aanvoerder te nonchalant aangenomen. Mo el Osrouti (foto) kon de bal ontfutselen en alleen op de keeper afgaan met een verdediger in zijn rug. El Osrouti bleef rustig en schoof de bal onder de keeper door: 0-1.

Rebound

Vijf minuten later gaf El Osrouti de bal voor op Rensy Barradas die een klein duwtje kreeg, waardoor de keeper de bal kon redden. In de rebound kon Jesus Penate de bal langs de keeper en een verdediger binnenschieten. Na de 0-2 ging Best Vooruit alles of niets spelen. Dit leverde nog een aantal kansjes op, maar doelman TAC’90-doelman Dion van Wijk liet zich niet passeren.