Derde Divisie (zo): Quick moet diep buigen voor HSC’21

De verre uitbeurt tegen HSC’21 stond in Haaksbergen op het programma voor de Haantjes. De afgelopen weken werd door de Haagse ploeg niet verloren, maar met een jong team kan het net zo wisselvallig zijn als het weer. Bij HSC’21 werd duidelijk dat de ploeg niet alleen hoge toppen kan bereiken, maar ook diepe dalen kan aantikken. Wellicht leuk voor wielrenners, maar niet voor de voetballers van Quick.

Tekst: Marcel de Kler

Van meet af aan kon Quick nauwelijks grip op de wedstrijd krijgen. Al snel werd het spelbeeld duidelijk en de Haagse ploeg moest zich lange tijd beperken tot verdedigen. Al na enkele minuten spelen was de eerste kans voor de gastheren te noteren, maar het vizier stond nog niet goed afgericht. Iets later moest doelman Patrick Zunderdorp (foto) al handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Pas halverwege het eerste bedrijf was er even dreiging vanuit Haagse kant, maar te weinig om tot een grote kans te komen.

Raak

Na iets meer dan een half uur spelen was een logische 1-0 stand op het bord te zetten. Eerst leek Cenk Uguz eenvoudig te gaan scoren, maar om de één of andere reden ging de bal er toen niet in. Een hoekschop erop was het wel raak en kopte dezelfde Uguz de bal tegen de touwen: 1-0. Tot aan de rust wijzigde het spelbeeld nog niet en hadden de Haantjes niet te klagen dat een kopbal maar rakelings voor het doel langs ging. Met een 1-0 ruststand was immers alles nog mogelijk na de thee.

Zunderdorp

Trainer Paul van der Zwaan zal ongetwijfeld zijn mannen hebben aangespoord beter voor de dag te komen en wat tactische bagage hebben meegegeven. Toch was er in eerste instantie nog weinig van te zien, want Quick het mocht doelman Zunderdorp danken dat hij spits Wessel Witbreuk, die alleen op hem af kwam, van scoren kon houden. Nog net binnen een uur spelen was pas de eerste echte kans voor Quick te noteren, maar deze werd vakkundig om zeep geholpen. De deksel op de neus volgde niet snel hierna toen de 2-0 uit een vrije trap fraai binnen werd geschoten.

Genadeloos

Hierna wilde Quick wel, maar het bleek een middag te zijn waarin eigenlijk veel te weinig lukte. De 3-0 halverwege het tweede bedrijf was hier een goed voorbeeld van, want een fout achterin werd genadeloos afgestraft. De gastheren konden vrijuit voetballen en lieten mooie combinaties zien. Met nog een twintigtal minuten op de klok werd het ook nog 4-0. Slechts eenmaal werd de HSC’21-doelman nog tot een redding gedwongen op een schot uit de tweede lijn, maar het was ondermaats aan Haagse kant. Gelukkig voor Quick hoefde het nog slechts eenmaal te vissen achterin en verloor het zo kansloos met 5-0. Komende week zal het op Nieuw Hanenburg tegen OSS’20 dus beter voor de dag moeten komen om de punten binnenshuis te houden.

Lees verder