Derde Divisie (zo): TOGB boekt ruime zege bij hekkensluiter vv Dongen

TOGB heeft met duidelijke cijfers, 2-6, drie punten opgehaald bij hekkensluiter vv Dongen. Dean Zandbergen kopte TOGB op voorsprong. Voor rust scoorde ook Anthony Slierendrecht en Wouter Vermeer namens TOGB en Fatih Kamatic tweemaal voor Dongen, zodat het halverwege 2-3 stond. Na rust liep TOGB gemakkelijk weg naar de 2-6 eindstand via nogmaals Anthony Slierendrecht en tweemaal Leroy Zwarteveld (foto).

Tekst: Ron Fruining

Aanvoerder Jay Zandbergen was het die namens TOGB voor het eerste gevaar zorgde. Na een corner vanaf de linkerkant, kon de TOGB-captain aanleggen in de zestien van Dongen. Hij zag zijn inzet vervolgens over het doel van de thuisploeg verdwijnen. Het was direct ook het visitekaartje van TOGB aan Dongen, dat de Berkelse formatie naar Brabant was gekomen voor drie punten. De geelzwarten hadden in Dongen een relatief gemakkelijke middag. Na negen minuten kopte Dean Zandbergen, op aangeven van Merick Heintjes, de 0-1 binnen. Drie minuten later liet Anthony Slierendrecht, weer op aangeven van Heintjes, de TOGB-aanhang voor een tweede maal juichen: 0-2.

Aansluiting

Verkeerd inspelen in de TOGB-verdediging bracht Dongen terug in de wedstrijd. Namens de Brabanders ronde Fatih Kamatic dit buitenkansje doeltreffend af: 1-2. TOGB mocht kort na de aansluiting van Dongen weer juichen. Een hoekschop vanaf de linkerkant leek niets op te leveren. De bal werd door Jay Zandbergen opgepikt en bezorgd bij centrale verdediger Wouter Vermeer, die vervolgens raak schoot: 1-3. In de blessuretijd van de eerste helft kon Dongen, wederom via Fatih Kamatic, de 2-3 op het scorebord zetten. Van net buiten de zestien schoot Kamatic een vrije trap schitterend binnen.

Verschil

Dat Dongen zich nog niet gewonnen gaf, bleek kort na de helftwissel. De gastheren waren direct gevaarlijk, maar TOGB-sluitpost Moreno Zwarteveld, weigerde om een derde keer te gaan vissen. Met zijn redding voorkwam hij dat Dongen langszij kwam. TOGB wilde de marge in de tweede helft snel vergroten. Dit lukte mede door uitstekend verdedigend werk, van de laatste TOGB-linie. Leroy Zwarteveld was al na vijf minuten succesvol namens TOGB. Zwarteveld stond aan het eind van een snelle TOGB-uitbraak, waarbij Slierendrecht gestuit werd, maar nog wel Zwarteveld kon aanspelen. De middenvelder slalomde door de defensie van Dongen, maakte vervolgens ruimte voor zichzelf en schoot beheerst binnen: 2-4. Na een uur voetballen vergrootte Anthony Slierendrecht de marge naar drie, door na een afgemeten voorzet van Le Fevre, zijn tweede van de middag te scoren: 2-5. Ook Leroy Zwarteveld kon op aangeven van wederom Max le Fevre zijn tweede van de middag maken en liet hiermee TOGB’s zesde treffer noteren: 2-6.

Wissels

Met een marge van vier treffers en nog twintig minuten te spelen, wisselde Mark Schuur zijn volledige bank aan veldspelers. Bij het eerste wisselmoment loste Michel van der Elst en Guus Steerneman, Glenn Zandbergen en Max le Fevre af. Drie minuten later mocht Talib Azaroiali Merick Heintjes vervangen. Bij het laatste wisselmoment kwamen Younes Assaih en Brandon Sousa minuten maken. Zij loste Anthony Slierendrecht en Leroy Zwarteveld af.

TOGB kreeg, met alle wissels binnen de lijnen, genoeg mogelijkheden om de score verder op te laten lopen. Alleen misten de geelzwarten scherpte voor het doel om de hekkensluiter meer pijn te doen. Na negentig minuten was 2-6 de eindstand, waardoor de punten mee naar Berkel en Rodenrijs gingen.

Komende zaterdagmiddag speelt TOGB op sportpark het Hoge Land om 15.00 uur tegen de nummer twee van de ranglijst VVSB. Een streekderby waarin TOGB de 3-0 nederlaag van eerder dit seizoen in Noordwijkerhout, zeker zal willen vereffenen.