Excelsior Maassluis neemt Roy Kappenburg op in technische staf

Roy Kappenburg en Excelsior Maassluis hebben een akkoord bereikt over een contract dat de oefenmeester met ingang van het seizoen 2023-2024 voor de duur van een seizoen bindt aan de club. Kappenburg wordt daarmee vanaf komende zomer de opvolger van Barry de Vreede, die onlangs te kennen gaf na dit seizoen te stoppen als assistent-trainer van Excelsior Maassluis.

De 46-jarige Kappenburg, die op dit moment trainer is van het tweede elftal van FC ‘s-Gravenzande, is in het bezit van het UEFA A-diploma en heeft jarenlange ervaring in diverse trainersfuncties. Kappenburg is werkzaam in het onderwijs als docent lichamelijke opvoeding en biologie en werkte eerder als trainer in de jeugdopleidingen van ADO Den Haag en Westlandia. Tijdens zijn spelersloopbaan was de centrale verdediger actief in het betaalde voetbal bij het toenmalige FC Den Haag en in het amateurvoetbal bij Rijnsburgse Boys, ’s-Gravenzande SV, DUNO en FC ‘s-Gravenzande.

Uitdaging

,,Aan de gesprekken met de nieuwe hoofdtrainer Steye Jacobs en Technisch Manager Niels Redert heb ik een enorm goed gevoel overgehouden. Ik heb veel zin om straks aan de slag te gaan bij deze mooie club”, zegt Kappenburg op de clubsite. ,,De mogelijkheid om met de beste amateurs van Nederland te werken zie ik als een prachtige uitdaging.”

Technisch Manager Niels Redert is blij dat de club Kappenburg heeft kunnen toevoegen aan de staf. ,,Roy past met al zijn kennis en ervaring uitstekend in de staf van onze nieuwe hoofdtrainer Steye Jacobs en gaat van grote waarde zijn binnen de vereniging.”

Lees verder