Vrouwen 2B: Forum Sport wint plaatselijk onderonsje met RKAVV

Op Sportpark ’t Loo bonden de vrouwen van Forum Sport RKAVV aan de zegekar. De Voorburgse vrouwen kwamen met 2-0 voor, maar zagen RKAVV de stand weer gelijktrekken. Uiteindelijk stapte Forum Sport met een 4-2 victorie van het veld.

Tekst: Roland van der Linden

In het eerste half uur was RKAVV de betere ploeg, maar kon ondanks het vele balbezit geen kansen creëren. Na een half uur leverde een mooie aanval via Sabine Kuilenburg en Eline Hoogteijling een kans op voor Dafhne Geel. Zij kwam alleen voor de keepster en schoot de 1-0 binnen. Door een verkeerde aftrap van RKAVV kon Eline Hoogteijling profiteren en met een lob van dertig meter afstand voor de 2-0 zorgen.

Slordig

Na de thee kwam het RKAVV van coach Nikita van der Wijngaard (foto)  in tien minuten terug tot 2-2. Slordig spel in de Voorburgse verdediging gaven Michelle Hersmis en Romy van der Helm de kans om te scoren. In het open duel viel uit het niets de 3-2 voor Forum Sport. Een scherp aangesneden vrije trap van Sabine Kuilenburg belandde op een hoofd van een speelster van RKAVV en verdween in het doel. De formatie van trainer Marco Sloos kwam daarna ook nog op 4-2. Eline Hoogteijling kreeg de bal op 35 meter van het doel en zag de keepster voor haar doel staan. Met een lob belandde de bal in de verste kruising.

Lees verder