Warming-up 4e Divisie (za): Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Iets goed te maken”

FC ’s-Gravenzande kwam vorige week op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen WNC. De ploeg speelt zaterdag weer op het Juliana Sportpark en nu komt Spijkenisse op bezoek, dat acht punten minder heeft dan de gastheren.

Tekst: Ton Beije

Ook Mike Jonk (foto), nu nog assistent-trainer maar volgend seizoen de hoofdtrainer op het Juliana Sportpark baalt nog van het gelijke spel tegen WNC. ,,Ja ongelofelijk zonde. WNC kwam uit een corner die in één keer binnenwaaide op een 0-1 voorsprong en dat was ook één van de weinige momenten dat het bij ons doel zijn geweest. Wij waren zelf helaas ook niet goed genoeg aan de bal en zelfs zonder druk van WNC lukte het ons niet om goede keuzes te maken en oogde het team wat vermoeid. In de rust brachten we een extra aanvaller en gingen we vol voor de winst. Dit leek te lukken, we maakten snel de gelijkmaker en na een uur stonden we op een 2-1 voorsprong. Tot de 95e minuut was er niets aan de hand, maar helaas viel de 2-2 heel ongelukkig. Dus het voelt wel echt als twee punten die we hebben laten liggen.”

Schade

De schade viel achteraf nog mee voor FC ’s-Gravenzande, want de ploegen daar vlak boven op de ranglijst wisten ook niet te winnen. Jonk: ,,Het gat naar de nummer vier blijft inderdaad zes punten,  maar ons doel is juist om dat gat zo snel mogelijk te verkleinen en dat hebben we zaterdag nagelaten.”

Spannend

Zaterdag komt Spijkenisse op bezoek, FC ‘s-Gravenzande heeft iets goed te maken na het 1-0 verlies uit. ,,We hebben zeker iets goed te maken”, weet ook Mike Jonk. ,,Uit lukte het ons maar niet om te scoren, dus hopelijk hebben we zaterdag de helft van onze kansen nodig om tot een doelpunt te komen.” Wat voor wedstrijd verwacht hij? Jonk: ,,Ik verwacht een spannende wedstrijd die wederom tot de laatste minuut spannend zal zijn. Spijkenisse is een fitte ploeg die de teamfuncties heel gedisciplineerd uitvoert. In de uitwedstrijd lukte het ons goed om onder die druk uit te spelen en veel kansen te creëren. In de omschakeling zal het voor ons belangrijk zijn om in de restverdediging goed te staan, zodat we niet worden verrast door hun gevaarlijke counters.”

Completer

Jonk over de personele bezetting: ,,Ardi (Luijendijk – red.) is helaas nog niet fit en traint nog apart van de groep. Verder raken we steeds completer en zitten aanstaande zaterdag weer spelers bij de eerste selectie en gaan spelers weer minuten maken bij ons tweede elftal.”