Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Spakenburg, een mooie uitdaging”

Scheveningen smaakte vorig weekend eindelijk het genoegen om een driepunter binnen te halen. Op Houtrust was de ploeg van trainer John Blok (foto) FC Lisse de baas en aan die overwinning viel niets af te dwingen. Zaterdag wacht de zware uitbeurt bij Spakenburg, dat wellicht al met het hoofd bij de halve finale van de TOTO KNVB-bekerstrijd is.

Tekst: Ton Beije

Ook voor John Blok kwam die 2-0 winst op FC Lisse als geroepen. ,,Uiteraard blij met de drie punten, maar zeker ook met het vertoonde spel. Enige kritiekpunt is misschien dat we voor rust al ruimer afstand hadden moeten nemen.” Het goede spel van de laatste weken kwam er nu uit en ook al vroeg in de wedstrijd. Dat moet ook extra vertrouwen geven. Blok: ,,Het is altijd lekker als je vroeg in de wedstrijd scoort, maar zeker nu we toch wat tegen die doelpunten aan zaten te hikken, is het fijn als je er binnen het kwartier al twee binnen hebt liggen.”

Flow

Zaterdag trekt Scheveningen naar Spakenburg. Een ploeg die in een flow zit, maar aan de andere kant betekent het een mooie uitdaging én Scheveningen zorgt vaak voor een verrassing in Spakenburg, of tegen Spakenburg of tegen IJsselmeervogels. Blok: ,,Spakenburg heeft natuurlijk een meer dan uitstekende selectie met ontzettend veel aanvallende mogelijkheden. Een ploeg ook met veel vertrouwen na de ontzettend knappe bekerwinst op FC Utrecht. Zoals je zelf al zegt, een mooie uitdaging.”

Stabieler

Blok over dat duel van komende zaterdag: ,, De kracht van Spakenburg ligt vooral voorin waarin ze met Dekker, Van der Linden, Vink en Admiraal spelers uit de bovencategorie hebben. Daarnaast is Spakenburg nu ook op het middenveld en achterin veel stabieler dan in het begin van de competitie. We moeten Spakenburg vooral uit het strafschopgebied houden en de aanvoer vanaf de zijkanten eruit halen. Zelf zullen we effectief met de geboden ruimte om moeten gaan.”

De selectie van Scheveningen is voor zaterdag hetzelfde als die tegen FC Lisse, maar zegt John Blok: ,,We hebben nog niet helemaal duidelijk of iedereen ook inzetbaar is zaterdag.”

Lees verder