Zaterdag 5B/5C: Toofan maakt het ONA lastig, WIK verrast met grote zege

Lijstaanvoerder ONA kon maar met klein verschil winnen in Den Haag van Toofan. WIK liet zich van haar beste kant zien in het uitduel bij ASW met een dikke zege. Ook SVO Buytenpark was aan de winnende hand bij DVC.

5e klasse B

Toofan – ONA

Op Ockenburgh nam Toofan een verrassende voorsprong tegen koploper ONA dankzij een doelpunt van Alexander Mahynka. De Haagse laagvlieger hield daarna behoorlijk goed stand, maar moest zich wel gewonnen geven. De bezoekers uit Gouda vingen de thuisreis aan met een 1-2 zege in de zak.

DVC – SVO Buytenpark

In een doelpuntrijk duel waren de Zoetermeerders de bovenliggende partij. SVO Buytenpark ging de rust in met een 0-1 voorsprong door een benutte strafschop van Fabian Bruster. Na de hervatting stelde Sem Meijer Melvin Legierse in staat om de 1-1 aan te tekenen. SVO Buytenpark herpakte zich goed en liep door treffers van Younes Ktitu, Mitchell Mulder en Fabian Bruster weg naar een 1-4 stand. DVC kwam nog terug tot 2-4 door een rake strafschop van Mike van Es. Met twee doelpunten bepaalde Bruster de eindstand op 2-6 voor de ploeg van trainer Francis Janse.

ASW – WIK

In Waddinxveen deed WIK goede zaken tegen ASW. De thuisploeg, die net boven WIK op de ranglijst staat, kreeg met 0-5 klop. Mehmet Toker bracht WIK op een comfortabele voorsprong met twee treffers. Na de 0-3 van Joey Doorschodt zorgden Tom de Koning en Mo Thounsi voor de fraaie 0-5 eindstand. De ploeg van trainer Geoffrey van Loenen (foto) staat nu op een keurige zevende positie vlak achter DVC en ASW.

Moordrecht – Wanica Star

Wanica Star verloor het uitduel bij het sterke Moordrecht maar nipt met 2-1. Alle treffers vielen in de eerste helft. In de tiende minuut kon Richard Owusu uit corner de Haagse treffer binnentikken. Vier minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en halverwege de eerste helft kwam ook de 2-1 op het scorebord. In die stand kwam geen verandering meer.

REMO – De Ster

Op Sportpark De Verademing werd De Ster door REMO met 4-1 aan de zegekar gebonden. Namens de hekkensluiter scoorde Solomon Katamba de enige treffer.

5e klasse C

OFB – DVV Delft

In Ooltgensplaat keek DVV Delft na de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. Kay Zuiderwijk bracht de spanning in het tweede bedrijf terug door de 2-1 te scoren. In de laatste twintig minuten van het duel viel de stand toch nog hoog uit. Oost Flakkeese Boys liep uit naar 5-1 overwinning.