Zaterdag 3C/3D: Ariston’80 zet OLIVEO voet dwars, DHL verrast DSVP

OLIVEO zag in 3C haar achterstand op koploper Zwarte Pijl verder oplopen na een nederlaag tegen Ariston’80. DSVP moest ook het hoofd buigen. DHL bleek de betere ploeg. SEP kreeg flink klop van Soccer Boys. In 3D is VDL nog steeds de hekkensluiter na een nederlaag tegen OVV.

3e klasse C

Ariston’80 – OLIVEO

In een matige eerste helft konden beide teams niet echt imponeren. Ariston’80 scoorde als eerste dankzij Lars van Biezen. Vlak voor rust werd Bob Ruigrok gevloerd in het strafschopgebied. Noah Boer benutte de strafschop onberispelijk: 1-1. OLIVEO deed haar best na de rust, maar kon weinig kansen creëren. De effectieve studenten toonden mentaliteit en scoorden drie keer en trokken een 4-1 zege over de streep. Maarten van Nistelrooy was twee keer trefzeker en ook Eloy van Kessel was doeltreffend.

DSVP – DHL

DHL verbeterde haar positie in de onderste regionen enigszins met een verrassende overwinning op het sterke DSVP. In Pijnacker werd de rust bereikt met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft sloeg de formatie van trainer Tayyab Chaudhry (foto) toe. Hamza Chikhi scoorde tweemaal en bezorgde DHL een 0-2 overwinning.

Soccer Boys – SEP

De Delftse ploeg kwam op bezoek bij Soccer Boys van een koude kermis thuis. SEP begon slap aan het duel en kreeg al vlot een tegentreffer te verwerken. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Halverwege de 1e helft kreeg Sep meer grip op de wedstrijd. Jeroen Hoornweg zag zijn schot via de binnenkant paal op doellijn gered worden en ook een inzet van Didier van Geenen ging net voorlangs. Na de thee kreeg SEP nog drie treffers te verwerken en staat nog steeds op een plek die aan het eind van het seizoen degradatie zou betekenen: 5-0.

3e klasse D

OVV – VDL

VDL kon in Oostvoorne de punten niet pakken. De club uit Maassluis kreeg een aantal kansen voor de rust, maar zag OVV de enige treffer scoren. Na de thee werd het al snel 2-0 en kwam ook de 3-0 op het bord ondanks de aanvallende intenties van de bezoekers. Na de 3-1 van Tygo Suisse was het opnieuw OVV dat scoorde. Ilkay Mermer had het laatste woord en zorgde voor een 4-2 eindstand.