Zondag 3D: Zorgen alleen maar groter voor Voorschoten’97, Taurus en SVH

Er was weinig goed nieuws voor de regioteams in de zondag 3e klasse. SVH en Taurus bezetten de twee degradatieplekken en gingen beide onderuit. Concurrent HWD verraste met een overwinning op Ouderkerk. Ook Voorschoten’97 verloor en raakt dieper in de problemen.

Voorschoten’97 was gastheer voor het ervaren Amsvorde, dat niet echt exceptionele spelers in de gelederen had. De bezoekers waren stevig in het duel en in balbezit rustig. Trainer Denis Luhulima (foto) moest een jong team opstellen vanwege blessures en afwezigen. Voorschpten’97 werkte hard, maar kwam kwaliteit te kort. Op slag van rust kwam Amsvorde op een 0-1 voorsprong, die na de thee werd opgevoerd tot 0-3. Met nog vijf minuten te spelen zorgde Bryan Hilders voor de Voorschotense eretreffer: 1-3.

Voor SVH viel er zoals verwacht weinig eer te behalen in het duel met FC Abcoude. De koploper, die al haar duels won tot nu toe, was met 7-0 duidelijk de betere ploeg. Ook Taurus moest een nederlaag incasseren. Bij rust stonden de studenten nog voor met 1-0 door een treffer van Guus Schermer. Na de thee scoorde tegenstander HOV/DJSCR twee keer, waardoor de eindstand 1-2 werd.