Warming-up zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC zet jacht op titel voort

In de achttiende speelronde van de competitie in 4D is het zaterdag zaak voor koploper Graaf Willem II VAC om geen averij op te lopen in de lange titelstrijd met de nummer twee IJVV de Zwervers. Tegenstander RCSV Zestienhoven moet een makkelijk te nemen hindernis zijn voor de vriendenploeg van de Roggewoning. Haagse Hout reist af naar Kralingen voor een regelrechte kelderduel tegen NOC Kralingen.

Tekst: Peter Petit

Na de topper van afgelopen zaterdag tegen IJVV de Zwervers wacht voor Graaf Willem II VAC het op papier makkelijke uitduel tegen RCSV Zestienhoven, de nummer zeven op de ranglijst in 4D met bijna de helft minder punten, 24, dan het team uit Wassenaar onder leiding van trainer Jan de Jong, dat inmiddels 47 punten heeft bijeen gesprokkeld.

In de strijd om de titel mogen ‘de ridders’  geen averij oplopen, maar dat zal zaterdag zeker niet gebeuren aan de Rotterdamse Van der Duijn van Maasdamweg, daar is het kwaliteitsniveau gewoon te groot voor. Thuis won Graaf Willem II VAC met 2-0 van de Rotterdamse luchthavenploeg.

Favoriet

FC Zoetermeer zag afgelopen zaterdag haar wedstrijd tegen Haagse Hout in de rust gestaakt worden. De komende tegenstander SEV was zaterdag op eigen terrein kansloos tegen Floreant: 0-3. In de eerste competitiehelft won de club afkomstig uit de wijk Rokkeveen knap met 1-2 en ook voor het thuisduel tegen de Leidschendammers zijn zij favoriet voor de zege.

Het duel tussen NOC Kralingen en het reeds gedegradeerde Haagse Hout is een absolute kelderkraker tussen de nummer laatst, Haagse Hout, en de nummer één na laatst, NOC Kralingen. De Kralingers wonnen de eerste wedstrijd in Mariahoeve met 0-1.

Horrormiddag

Het team van trainer Henk Baggerman (foto), KSD-Marine, beleefde in de eerste competitiehelft in de thuiswedstrijd tegen komende tegenstander Groeneweg, een horrormiddag. Het werd op eigen terrein maar liefst 0-8 voor de dit seizoen zo goed voor de dag komende ploeg uit Zevenhuizen, de grootste uitzege dit seizoen in 4D. Zo ver wil KSD-Marine het dit keer niet laten komen, maar dat de Haagse ploeg het moeilijk gaat krijgen staat vast.

Schorsing

RVC Celeritas kreeg deze week eindelijk weer eens de handen op elkaar van de eigen supporters na de overtuigende 7-2 zege tegen degradatiekandidaat sv Bolnes. Zaterdagmiddag moet de ploeg van trainer Dennis Young een vervolg zien te geven aan deze goede prestatie. Daarvoor moet wel naar Boskoop worden afgereisd waar Floreant de tegenstander is. Op het eigen sportpark won RVC Celeritas eind oktober vorig jaar met 3-1 van de geelblauwen. De Rijswijkers kunnen zaterdag geen beroep doen op Appie Tjadirti en Simeon Millart, beide spelers zitten een schorsing uit.

Lees verder