Warming-up 3e Divisie (zo): TOGB gaat weer voor drie punten naar UNA

Door sneeuwval werd de wedstrijd UNA – TOGB eerder afgelast. Komende zondag spelen beide teams het inhaalduel. In de heenwedstrijd in Berkel en Rodenrijs wist UNA, door heel effectief met de kansen om te gaan, TOGB met maar liefst 1-5 te verslaan.

Tekst: Ron Fruining

De Veldhovense formatie speelde afgelopen zondag op eigen veld met 2-2 gelijk tegen DEM. Een dag eerder revancheerde TOGB zich voor de verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen op bezoek bij VVSB. Op sportpark het Hoge Land wist TOGB, runner up VVSB met 2-0 te verslaan. Het was alweer de vierde competitiezege op rij voor de equipe van Mark Schuur.

De broers Moreno Zwarteveld (foto boven) als doelverdediger en middenvelder Leroy Zwarteveld (foto hieronder) werden afgelopen twee wedstrijden genomineerd als speler van de week op Topamateurvoetbal.nl in de Derde Divisie zondag. Vooruitblikken op de inhaalwedstrijd van komende zondag doen we deze keer met deze broers.

Moreno Zwarteveld slaagde er met zijn teamgenoten in zowel tegen VVSB (2-0) als ADO’20 (6-0) een clean sheet te realiseren. Moreno, kun jij uitleggen waarom jullie zowel runner-up VVSB als koploper ADO’20 wisten te verslaan en bovendien geen tegentreffer hoefden te incasseren in deze duels?

,,Allereerst ben ik natuurlijk super trots op ons team. Dat we de afgelopen weken goed presteren en als collectief iedere week vechten voor de drie punten. We zijn een stuk constanter gaan verdedigen. Door achterin steeds met het doel te spelen de nul te houden. Tegen deze twee ploegen hadden we ook nog iets goed te maken ten opzichte van de heenwedstrijd. Het was ook fijn dat we hiermee de punten op het Hoge land konden behouden.”

Leroy, je scoorde in de uitwedstrijd bij Dongen tweemaal, was betrokken bij veel balveroveringen in dit duel en werd op Topamateurvoetbal.nl gekozen tot speler van de week in de Derde Divisie zondag. Wat betekende deze uitverkiezing voor je?

,,Tuurlijk is het mooi om doelpunten te maken. Als je hierdoor als speler van de week verkozen wordt is een compliment, maar uiteindelijk doen we het met z’n allen. Daar ligt ook onze kracht. Zolang wij als team spelen, kunnen wij presteren. Ik vertrouw dat we zondag tegen UNA er weer als team staan”

UNA heeft de op één na minst gepasseerde defensie in de Derde Divisie zondag. Moreno, kun jij uitleggen wat jullie strijdplan wordt om in Brabant jullie vijfde competitiewedstrijd op rij te kunnen boeken?

,,Zonder al te veel te verklappen over onze spelopvattingen, zullen wij natuurlijk voor de drie punten gaan. Dit doen we door aanvallend voetbal te spelen en ervoor te zorgen dat we de nul weer gaan houden. Onze aanvallers draaien een uitstekende tweede seizoenshelft, wat je ook terugziet in de gemaakte doelpunten. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we met de drie punten terug naar Berkel en Rodenrijs reizen.”

Leroy, verwacht jij zondag ook in Veldhoven weer gesteund te worden door veel TOGB-supporters?

,,Ik hoop dat er veel mensen weer af zullen reizen naar Veldhoven om ons te steunen. Het is sowieso al mooi om te zien, hoe iedereen ons steunt tijdens de thuiswedstrijden. Dat geeft een extra energie en dat nemen we zeker mee naar de uitwedstrijden, om weer met een goed resultaat terug te komen op ons sportpark het Hoge Land.”

 

 

Lees verder