Drie ex-ADO Den Haag-spelers in definitieve selectie Jong Oranje

Drie spelers, die in het verleden het shirt droegen van ADO Den Haag, zijn opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. Deze selectie speelt in maart twee oefenwedstrijden.

Er wordt achtereenvolgens gespeeld tegen Noorwegen en Tsjechië. Op zaterdag 25 maart wordt er om 18.00 uur afgetrapt tegen Noorwegen en op maandag 27 maart is Tsjechië om 14.00 uur de tegenstander. De twee wedstrijden worden gespeeld in het Spaanse San Pedro del Pinatar, waar het team op trainingskamp gaat.

De drie spelers zijn Joshua Zirkzee (foto), die in de jeugd op de Aftrap bij ADO Den Haag speelde, Crysencio Summerville, die één seizoen op huurbasis van Feyenoord in het ADO-shirt speelde en Milan van Ewijk, die na zijn overkomst van Excelsior Maassluis bij ADO Den Haag zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Zirkzee speelt nu in Italië bij Bologna FC, Summerville in Engeland bij Leeds Units en Van Ewijk bij sc Heerenveen.

EK 2023 in Georgië en Roemenië

In juni 2022 plaatste Jong Oranje zich voor de tweede keer op rij voor het EK. Vervolgens werd er in de voorbereiding op het EK in september al geoefend tegen België (1-2 winst) en Roemenië (0-0). De wedstrijden tegen Noorwegen en Tsjechië in maart staan eveneens in het teken van voorbereiden op het EK.

Op het EK treft Jong Oranje Portugal, België en Georgië. Het toernooi wordt van 21 juni tot 8 juli 2023 gehouden. De groepsfase van het EK wordt gespeeld van 21 juni tot en met 28 juni. De kwartfinales zijn op 1 en 2 juli en de halve finales op 5 juli. De finale van het EK 2023 is op 8 juli in de Batumi Arena in Georgië.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder