Zaterdag 1B: VELO en sv Honselersdijk tevreden met remise

De wedstrijden tussen de regiogenoten sv Honselersdijk en VELO zitten altijd vol strijd en spanning met over en weer wisselende resultaten. Thuis pakte VELO een nipte 3-2 overwinning en in de niet hoogstaande return streden beide teams wel voor de winst, maar waren achteraf toch tevreden met de 2-2 remise.

Tekst: Louis de Letter        |      Foto’s: Ron Heinen

In deze derby was het sv Honselersdijk, dat in de beginfase de aanval zocht. Vooral Steyn de Bruijn wilde zijn kwaliteiten laten zien, maar een eerste voorzet ging voorlangs en bij een tweede voorzet werd de inzet van captain Tom van Veen gestopt door VELO- doelman Jari Puister. VELO probeerde wel onder die druk uit te komen, maar slaagde daar niet echt in. sv Honselersdijk bleef aandringen om de score te openen, maar doelpogingen van Tom van Veen, Steyn de Bruijn en Brian Valstar hadden niet het gewenste resultaat.

Na een periode waarin beide teams moeite hadden om de bal naar de goede kleur te spelen, was het toch weer sv Honselersdijk dat kansen wist te creëren.  Steyn de Bruijn zag zijn inzet naast het doel gaan en Brian Valstar, op aangeven van Steyn de Bruijn, zag zijn doelpoging stranden op de voet van doelman Jari Puister.

Wending

Na ongeveer dertig minuten een onverwachte wending in de wedstrijd. Een doelkans van Tony van den IJssel werd omgezet in een corner, genomen door Joey Kouters. Bij de tweede paal raakte de kopbal van Mo Özdemir de hand/arm van Vince van Hagen, waarna scheidsrechter Groenendijk onverbiddelijk naar de stip wees. Tony van den IJssel was zijn zenuwen de baas en bracht VELO met deze buitenkans op 0-1. Rond de 35e minuut nog een kans voor VELO, maar Joey Kouters was net te laat om een voorzet van Roderick Meinema af te ronden. Het slotakkoord in de eerste helft was toch voor de bewoners van de Strijphorst toen de te vrijstaande Steyn de Bruijn, uit een corner van Brian Valstar, bij de eerste paal met een strakke kopbal de gelijkmaker wist te scoren: 1-1.

In de eerste minuten van de tweede helft aan beide kanten doelpogingen, maar het juiste vizier ontbrak bij Joey Kouters en Mike Das namens VELO en bij Lars Ammerlaan namens sv Honselersdijk. Rond de 55e minuut toch de voorsprong voor de gastheren. Na een wervelende actie van Tom van Veen evenwijdig aan de achterlijn wist hij de bal voor het doel te brengen waarna het speeltuig via de voet van Rick Das bij de tweede paal in het eigen doel verdween: 2-1. Dat was de reden voor trainer Kevin van der Geest om Ricky van Mierlo, Irshan Jagbandhan en Benjamin el Amrani in te brengen voor Joey Kouters, Mike Das en Mo Özdemir.

Faam

Slechts enkele minuten in het veld wist Ricky van Mierlo zijn faam als topscorer al waar te maken toen hij, op een assist van Roderick Meinema, de bal tussen de benen van doelman Quinten van der Helm in het doel schoot: 2-2. VELO wilde doordrukken en zocht met meer strijd en overtuiging de aanval om toch de drie punten mee naar huis te nemen. Bij meerdere aanvallen leek VELO te gaan scoren, maar schoten op doel van Ricky van Mierlo, Tony van den IJssel, Delano Vogel en Roderick Meinema gingen naast of over of werden gestopt door doelman Quinten van der Helm. Met Tom van Veen en Steyn de Bruijn in de gelederen moest VELO ook alert blíjven bij counters van sv Honselersdijk, maar gelukkig voor VELO wist ook de thuisploeg niet meer te scoren.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Groenendijk bij beide teams toch wel berusting met deze remise na een wedstrijd die eigenlijk ook geen echte winnaar verdiende.

Aanstaande zaterdag krijgt VELO, de nummer drie, weer een regiogenoot op bezoek, namelijk sv Den Hoorn, de nummer acht op de ranglijst. Beide teams willen niet herinnerd worden aan de bloedeloze 0-0 van de eerste wedstrijd en zullen vol gaan voor de overwinning. sv Honselersdijk steekt een visite af op Ockenburgh bij Die Haghe.