Zaterdag 2E: HMSH verlaat laatste plaats na zege op Concordia

Concordia deed slechte zaken in de strijd om van de onderste plaatsen weg te komen door een nederlaag tegen hekkensluiter HMSH. Door de overwinning droeg de Haagse ploeg de rode lantaarn over aan Wilhelmus.

HMSH speelde een goede wedstrijd tegen Concordia en was de gelukkige winnaar. In de eerste tien minuten kreeg de Haagse ploeg van trainer Faizel Soekhai (foto) al een aantal kansen om te scoren. Concordia kon het de thuisploeg niet echt moeilijk maken. HMSH hield de ruimtes achterin klein.

In de 49e minuut kwamen de gasten uit Delft op voorsprong. Een vrije trap van Noël Geurts verdween in de touwen. Halverwege de tweede helft kwam de gelijkmaker tot stand uit een strafschop. Rida Aarab tekende voor de 1-1.

Ruimte

Concordia ging daarna meer naar voren spelen en dit gaf HMSH meer ruimte. In de 82e minuut drukte Ufuk Bayraktar een schot vanaf zestien meter af. De bal werd licht getoucheerd en vloog in de linkerbovenhoek van het doel. HMSH boekte met de 2-1 haar derde overwinning van het seizoen en greep de laatste strohalm om nog voor lijfsbehoud te gaan.