Zaterdag 1B: Machteloos Die Haghe moet punten aan Forum Sport laten

Voorafgaand aan de wedstrijd was er de nodige nervositeit bij beide clubs. Die Haghe doet nog volop mee voor de bovenste plaatsen en moest een paar spelers missen. Forum Sport had, vanwege eveneens veel afwezigen, een zeer jeugdig elftal. De achterhoede inclusief keeper kende een gemiddelde leeftijd van 18,6 jaar!

Tekst: Jean Nederlof       |      Foto’s: HMA-fotografie & Eva Swüster

De wedstrijden tussen Forum Sport en Die Haghe staan sowieso garant voor spektakel. Maar hoe zou het gaan? De afgelopen jaren trok Forum Sport vaak aan het langste eind. Sluipt Forum Sport verder naar boven op de ranglijst of is Die Haghe de lachende partij en blijft het meedoen in de strijd om de titel?

Deze vragen maar ook het prachtige weer afgelopen zaterdag zorgden voor een grote toeloop van toeschouwers. Eerst was er nog de inmiddels traditionele vuurwerkshow buiten het veld met veel blauwe rookwolken. En toen ging het los.

Forum Sport en Die Haghe startten beide nerveus. Wat risicoloos voetbal en veel verkeerde passes. In de negende minuut de eerste speldenprik van Forum Sport. Een afstandsschot van Pjer Bom ging net naast het Die Haghe-doel.

Evenwicht

De wedstrijd was in evenwicht. Het spel golfde op en neer. Die Haghe oogde wat dreigender, maar Forum Sport kreeg eigenlijk de beste kansen. Zo ook een schot van Forum Sport-spits Luuk Goedbloed in de 24e minuut dat net geen doel trof. Die Haghe had tien minuten later pech toen een goed schot van Desley Koegler op de paal belandde.

In de 38e minuut bracht Mark du Chatinier Forum Sport op voorsprong. Zijn schot vanaf de zestienmeterlijn kwam terug van de lat waarop hij een tweede keer kon aanleggen. Dit schot verdween onhoudbaar achter doelman Justin van Look: 1-0. De rust werd ook bereikt met die  1-0 voorsprong voor Forum Sport.

Inmiddels was Die Haghe-verdediger Mike de Graaf (ex-Forum Sport) na een ongelukkige botsing met een medespeler met een hoofdwond richting ziekenhuis gegaan.

Na rust leek het erop dat Die Haghe orde op zaken zou stellen. Met veel strijdlust werd Forum Sport in de verdediging gedrukt. Goed keeperswerk van Forum Sport-goalie Bas Tanis voorkwam een doelpunt. Door de blessure van doelman Petter van Pruijssen moest de pas achttienjarige Tanis zich sneller dan verwacht laten zien in de hoofdmacht. Hij heeft zich inmiddels goed in het elftal ingespeeld en is een betrouwbare sluitpost.

De wedstrijd leek te kantelen maar vanaf de zestigste minuut nam Forum Sport het initiatief weer over. In de 71e minuut werd linkerspits Hayden Bergen vrijgespeeld. Hij kapte twee spelers van Die Haghe uit en schoot hard de 2-0 binnen. Het was zijn laatste actie, want trainer bas Steffens wisselde hem voor Soufiane Marfouk. Toen Sven Koppenol op rechts uitbrak en de bal hard voor schoot, gaf invaller Marfouk gelijk zijn visitekaartje af: 3-0.

De wedstrijd was gespeeld. Het laatste kwartier gebeurde er niet zo veel meer. Bas Steffens bracht nog Edoardo Saurwalt en Jop Postmus in voor Sven Koppenol en Giovanni Qureshi. In de stand kwam echter geen verandering meer. (Foto’s onder: Eva Swüster)

Een sportieve wedstrijd met een verdiende winnaar. Het onafhankelijke arbitrale trio met Tijs Gommans als scheidsrechter verdient een compliment voor de goede leiding.

Aanstaande dinsdag speelt Forum Sport voor de beker tegen Westlandia zondag om 20.00 uur. Volgende week de competitiewedstrijd uit bij VUC. Die Haghe speelt huis tegen sv Honselersdijk.

Lees verder