Zondag 1B: TAC’90 delft het onderspit in topduel bij Nemelaer

De strijd om de eerste plaats blijft ontzettend spannend in de 1e klasse B. TAC’90 moest de winst laten aan concurrent Nemelaer en zakte naar de derde plaats achter Kruisland. TAC’90 heeft wel een duel minder gespeeld dan de concurrenten.

In de eerste helft kregen beide ploegen wat kansjes waarbij de keepers redding konden brengen of het vizier niet scherp stond. Op het slechte en hobbelige veld was het moeilijk spelen. Nemelaer schroomde niet om de bal weg te schieten om zo geen risico te nemen. De rust werd bereikt met de 0-0 op het scorebord.

Lat

Na de rust kreeg TAC’90 in de 52e minuut de grootste kans van de wedstrijd. Jesus Peñate ging goed door op links en legde vanaf de achterlijn de bal goed terug op Rensy Barradas (foto). Het doel was leeg en Barradas wilde hard binnen schieten, maar raakte de onderkant van de lat en de bal kwam terug in het veld.

Counter

Vijf minuten later kon de spits van Nemelaer de bal wel hard binnenschieten: 1-0. TAC’90 probeerde nog wat om te zetten om aanvallend sterker te worden. Met nog vijf minuten te spelen besliste de thuisploeg het duel in de counter en kwam de 2-0 op het bord. Vlak voor tijd raakte de Haagse ploeg van trainer Arie van der Padt nog een keer de lat.