Warming-up 4e Divisie (zat): Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Belastbaarheid bewaken”

FC ’s-Gravenzande hoefde vorig weekend niet in actie te komen voor de competitie. Midweeks werd er wel een bekerwedstrijd gespeeld in de achtste finales van de strijd om de KNVB-districtsbeker. De Westlandse ploeg werd, na een goede wedstrijd, uitgeschakeld door RKAVV, een op zondag spelende Vierde Divisionist.

Tekst: Ton Beije

Is het weekje geen competitievoetbal Mike Jong (foto), assistent-trainer van FC ’s-Gravenzande goed bevallen?

,,Ja, het was even wennen, maar was ook weer een goed moment om te kijken bij het tweede elftal, de Onder 18 en de Onder 17, waar normaal gesproken niet veel tijd voor is op zaterdag als we zelf spelen.”

Geen competitievoetbal dus, maar dinsdagavond werd er wel voor de beker gespeeld, uit tegen RKAVV. Hoe kijk je terug op dat duel?

,,We kregen in de derde minuut een doelpunt tegen uit een corner en vanaf dat moment loop je achter de feiten aan. Ik vond ons op de eerste vijf minuten na een redelijk tot goede eerste helft spelen, waarin we minimaal de gelijkmaker hadden moeten maken met twee schoten op de lat, een keer op de paal en nog een aantal goede mogelijkheden. De tweede helft haalden we niet ons niveau en kwamen we na de 2-0 nog goed terug naar 2-1. In de slotfase probeerden we nog alles te doen om de gelijkmaker te maken, maar dat zat er helaas niet in.”

Zaterdag uit tegen Smitshoek, dat bij HBS onderuitging voor de beker. Wat herinner jij je van de thuiswedstrijd?

,,Ik herinner me nog dat we de eerste zestig minuten de baas waren op het veld en terecht op een 2-1 voorsprong stonden. Helaas kreeg onze centrale verdediger die wedstrijd een rode kaart voor een handsbal in de zestien (wat overigens onterecht was), die leidde tot een strafschop en dat we de slotfase met tien man door moesten wat we helaas niet hebben overleefd. Ook dat was een heel zure nederlaag, waar we het in de slotfase weggaven.”

Wat voor wedstrijd verwacht je komende zaterdag?

,,Ik verwacht dat beide ploegen vol voor de winst zullen gaan. Smitshoek zal er alles aan doen om minimaal in de top drie te eindigen om de vervangende periode te pakken en als wij mee willen doen voor de laatste periode zullen we zaterdag moeten winnen.”

Zijn er nog spelers niet inzetbaar of zijn er twijfelgevallen?

,,Het positieve is dat bijna alle spelers weer meetrainen met de groep en ook Ardi (Luijendijk – red.) weer op de weg terug is. Wel merk je dat in deze fase van de competitie met veel wedstrijden in de beker er kleine blessures ontstaan, dus daar zullen we goed mee om moeten gaan als staf om de belastbaarheid te bewaken.”